Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

6.maijā Ķīpsalā - laikmetīgās dejas čempionāts

6. maijā Ķīpsalā izstāžu centrā festivāla Magic Dance Expo 2012 ietvaros notiks Latvijas Mūsdienu deju čempionāts, kurā sacentīsies labākie show dance, jazz dance un laikmetīgās dejas dejotāji. Sacensībās aicināts piedalīties ikviens mūsdienu deju dejotājs no Latvijas vai ārvalstīm.

"Šobrīd Latvijā laikmetīgā deja ir attīstījusies tiktāl, ka varam rīkot atsevišķas sacensības," atzina čempionāta rīkotājs Edmunds Veizāns. Viņš norādīja, ka šobrīd Latvijā šajā dejas žanrā strādā vairāk nekā 20 horeogrāfi un iestudē dejas, "kuras azartiski dejo tūkstošiem jauniešu".

Latvijas Mūsdienu deju čempionāts notiks jau devīto reizi, un pirmoreiz tajā tiks nodalītas show dance
un laikmetīgās dejas, atsevišķi rīkojot gan Latvijas Show Dance čempionātu 2012, gan Latvijas Laikmetīgās dejas čempionātu 2012.

Čempionāta ietvaros dejotāji sacentīsies bērnu, junioru un jauniešu grupās. Dejotāju sniegumu, balstoties uz starptautiski atzītajiem IDO (International Dance Organization) noteikumiem, žūrija vērtēs, ņemot vērā dejotāja demonstrēto tehniku, radīto tēlu, kā arī dejas kompozīciju. 

Sacensībām jau pieteikušies dejotāji no Liepājas, Jelgavas, Rīgas, Daugavpils un citām Latvijas pilsētām, viņu vidū ir arī iepriekšējo gadu Latvijas čempionāti. Par čempiona titulu sacentīsies arī dejotāji no Lietuvas un Igaunijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko