Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzelzs vilks publicē dziesmu no gaidāmās Andreja Ēķa filmas Klases salidojums

Februārī gaidāmajai Andreja Ēķa komēdijai Klases salidojums grupa Dzelzs vilks radījusi jaunu dziesmu ar nosaukumu Tās vēl nav beigas. Tai uzņemts arī jauns mūzikas video, kurā līdzās Dzelzs vilks mūziķiem piedalās jaunās skatuves mākslinieces.

Dziesmas mūzikas un teksta autors Juris Kaukulis atklāj, ka dziesma radusies režisora Andreja Ēķa gaidāmās filmas Klases salidojums filmēšanas laikā – mūziķis tajā atveido vienu no galvenajām lomām.

"Andrejs vēlējās, lai filmas koncerta ainā dziedam kādu no zināmajām Dzelzs vilka dziesmām, bet man nedeva mieru doma, ka vajadzīgs kaut kas jauns. Es un mans varonis, mēs abi gan esam rokmuzikanti, tomēr viņš ir drusku citāds čalis, pats ar savu problemātiku. Viņš, piemēram, neaudzina bērnus un nemaksā kredītus, bet dzīvo no saistībām brīvu dzīvi. Bet reizē mēs abi esam sapņotāji, tādi jaunieši pēc četrdesmit, kuriem joprojām plosās taureņi vēderā un kuri cer, ka tas tik drīz nebeigsies. Dziesma atnāca vasaras naktī pēc garas filmēšanas dienas, bet noliku to malā un gandrīz piemirsu. Dienu pirms ainas filmēšanas Andrejs pēkšņi apvaicājās – tev taču ir tā dziesma? Parādīju demo versiju filmēšanas komandai, un bija skaidrs - ir īstā," stāsta Juris Kaukulis.

Dziesmai tapis arī jauns, režisora un operatora Ritvara Blukas filmēts mūzikas video. Pirmoreiz Juris Kaukulis ir arī video stāsta rosinātājs. "Vizuālas idejas saviem mūzikas stāstiem esmu fantazējis bieži, bet šī ir pirmā reize, kad ar režisora acs, domu un roku veiklību izdevies manus sapņojumus izdevies iemūžināt kustīgā attēlā. Paldies lieliskajām aktrisēm, visai filmēšanas komandai, kas devās kopā ar mani šajā savādajā ceļojumā, un, protams, paldies maniem Dzelzs vilka kolēģiem par nebeidzamu rokenrola devu."

Video kadros redzami grupas Dzelzs vilks mūziķi: Juris Kaukulis, Mārcis Judzis, Kaspars Tobis un Kārlis Alviķis, kā arī jaunās mākslinieces - Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča, kura plašāk pazīstama kā dziedātāja Patrisha, māksliniece ZuZe, bundziniece Elīna Zeiliņa un improvizācijas teātra aktrise Elīna Geida. Video radošajā komandā darbojās arī Jānis Raitums (specefekti), Laura Lauziniece (stils), Lara Pudovska (grims), Ņikita Karpovs (gaismas), Jānis Celmiņš (mākslinieks).

Filma Klases salidojums pirmizrādi visā Latvijā piedzīvos jau 14. februārī. Klases salidojums ir stāsts par trīs vīru draudzību, kas izturējusi teju pusgadsimta laika pārbaudi. 25 gadus pēc skolas absolvēšanas, viņi saņem ielūgumu doties uz klases salidojumu un piedzīvojumi var sākties. Spilgta četrdesmitgadnieku krīze un personiskas atklāsmes, par kurām grūti runāt pat draugu lokā, filmā tiks rādītas neslēpjoties un ar kārtīgu devu humora. Viens no filmas galvenajiem tēliem, kuru atveido Ainārs Ančevskis, ir no dzīves noguris ģimenes galva, kurš nespēj pārdzīvot to, ka viņa dzīve ir kļuvusi par rutīnu. Juris Kaukulis spēlē mūžīgi jauno rokeri, kuram pielūdzējas ir visās aizkulisēs, tomēr pats viņš nespēj izveidot pilnvērtīgas attiecības. Savukārt trešo draugu, kura lomā iejuties Imants Strads, nesen pametusi sieva, tādējādi iedragājot viņa vīrieša pašpārliecinātību.

Filmā piedalās Elīna Vāne, Ieva Puķe, Mārtiņš Egliens, Mārtiņš Meiers un daudzi citi. Filmas producents ir Kristians Alhimionoks un producējošā kompānija ir Platforma Filma

 

 

Top komentāri

Izrādās, ne tikai dzērāji DZIED,
I
pat VILKI gribētu savu kaukšanas māku kā dziedātāju potenci prezentēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko