Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunā viļņa 2013 finālā visplašāk būs pārstāvēta Krievija

Starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2013 finālā šovasar Dzintaru koncertzālē visplašāk būs pārstāvēta Krievija, jo konkursā piedalīsies četri šīs valsts izpildītāji, liecina konkursa mājaslapā pieejamā informācija.

Ar diviem dalībniekiem būs pārstāvēta Ukraina, bet no pārējām valstīm finālā piedalīsies pa vienam dalībniekam.

Šogad konkursa finālā piedalīsies izpildītāji no 11 valstīm. Latviju konkursa finālā pārstāvēs dziedātājs Pēteris Upelnieks, kurš vēl nesen grupas PeR sastāvā piedalījās Jaunā viļņa 2010 finālā, iegūstot 11.vietu, savukārt Krieviju konkursā pārstāvēs grupa Frukti, Arsenijs Boridins, grupa Santa-Barbara un Jūlija Terešenko, bet no Ukrainas konkursa finālā piedalīsies Arkādijs Voitjuks un grupa Gorčica.

Pa vienam dalībniekam konkursa finālā būs pārstāvēta Azerbaidžāna, Armēnija, Vjetnama, Vācija, Gruzija, Kazahstāna, Kirgizstāna un Kuba.

Konkursa žūrija kā rezervistus finālam izraudzījusies dziedātāju Elvu Patty un duetu Nikki & Kenni no Indonēzijas.

Jau ziņots, ka starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2013 fināls notiks Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, no 23.jūlija līdz 28.jūlijam.

Pērn starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis 2012 uzvarēja Krievijas pārstāve Niloo, otrajā vietā palika Kostanco del Pinto no Itālijas, bet trešajā vietā - Marija Jaremčuka no Ukrainas. Latvijas pārstāvji Framest konkursa pēdējā kārtā izkrita no godalgotā pirmā trijnieka un palika ceturtie.

Aizvadītajā gadā konkursa finālā piedalījās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas.

Pirmais konkurss Jaunais vilnis notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa Cosmos konkursā uzvaru guva 2004.gadā, bet Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko