Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rolling Stone sajūsmā par latviešu Ziemassvētku mūzikas albumu

"Visskaistākais Ziemassvētku mūzikas albums, kāds jebkad dzirdēts," šādus vārdus Amerikas latviešu izdotajam Ziemassvētku dziesmu albumam Christmas Joy in Latvia: Latvian Christmas Cantatas velta prestižā mūzikas žurnāla Rolling Stone mūzikas apskatnieks Deivids Feltons.

Vēla decembra aukstajās un vientulīgajās naktīs, pirms gaisma uzvar tumsu un saules meita ir dzimusi, Ziemeļu pasaule palīdz uzturēt siltumu ar trakiem stāstiem. Jautrs dīvainis visiem pasaules labajiem bērniem iznēsā rotaļlietas, no debesīm parādās spārnoti radījumi un izbiedē ganus – vēl 2000 gadu pirms Spīlberga. Eņģelis nopelna savus spārnus, izglābjot bankrotējušu biznesmeni no pašnāvības, raksta Rolling Stone žurnālists.

Tikmēr Ņujorkas apkārtnē dzīvojošie Amerikas latvieši  tic, ka katru gadu vīrs ar baltu galvu ierodas Ņujorkas štata pilsētā Jonkerā un maģiski pārveido parastas ģimenes ar parastām balsīm par eņģeļu kori, kas dzied apburošu Ziemaasvētku mūziku, kāda nekad iepriekš uz planētas nav dzirdēta. "Tas šķiet neticami? Pagaidiet līdz izdzirdēsiet šo mūziku," lasāms albuma recenzijā.

Līdz šim Ņujorkas Latviešu koncerta koris, kuru izveidojis un joprojām vada 74 gadus vecais Andrejs Jansons, ir ierakstījis piecus Ziemassvētku mūzikas albumus, no kuriem viens ir Christmas Joy in Latvia: Latvian Christmas Cantatas (Ziemassvētku prieks Latvijā: Latviešu Ziemassvētku kantātes). Feltons raksta: "Tas ir viens no visskaistākajiem Ziemassvētku albumiem, kādu es jebkad esmu dzirdējis."

Feltons atzīst, ka ir apsēsts ar Ziemassvētku mūziku un līdz šim dzirdējis diezgan daudz Ziemassvētku mūzikas albumu, taču Amerikas latviešu izdotais disks viņu pamatīgi aizķēris. Albums mūzikas apskatnieku aizgrābis ar mistiskām drūmu lauku ainavu un pagānu rituālu vīzijām, kuras radījuši mūsdienu latviešu komponisti, par kuriem iepriekš nekas daudz nav bijis dzirdēts.

"Septītā albuma dziesma My Lovely Flax Field, kurā skaidra, raupja soprāna balss dzied melodiju ar tādu suģestējošu skaistumu, kura dēļ vēl līdz šai dienai neesmu varējis šo melodiju dabūt ārā no savas galvas. Un vēlāk, kantātes Our Lord’s Nativity beigās, skanēja 142 sekunžu ilga kora dūkšana, kas man atgādināja muzikālu epifāniju," atzīst Feltons.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko