Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Slavenais Jersikas orķestris dosies uz vairākām Latvijas pilsētām

Pagājušā gada nogalē izveidotā muzikālā apvienība Slavenais Jersikas orķestris, kurā apvienojušies brāļi Atis un Jānis Auzāni, Oranžā kora dziedātāji, kā arī labākie Latvijas mūziķi, šoziem iecerējusi sniegt koncertus vairākās Latvijas pilsētās, pavēstīja orķestra pārstāvis Jānis Auzāns.Katrs no koncerta septiņiem vokālajiem solistiem koncertā sniegs skatītājiem savu dziesmas dvēseles redzējumu, izpildot skaņdarbus latviešu, latgaliešu, angļu, vācu, spāņu un portugāļu valodā.

Programmā iekļautas Ata Auzāna aranžētās dziesmas Atkal līst, Differente, Man šodien 18 gadu, Tumša nakte, zaļa zāle, Start wearing purple, Debesis ir tuvu klāt u.c.Jau šovakar mūziķu uzstāšanās gaidāma Ogres kultūras centrā, 26.janvārī Slavenais Jersikas orķestris viesosies Pļaviņu novada kultūras centrā, februārī gaidāmi koncerti Rojā, Kuldīgā, Ventspilī, Liepājā, Aizputē, Dobelē, Skrīveros un Ādažos, bet 2.martā mūziķi uzstāsies Ropažu kultūras centrā.Koncerts skatītājiem sniegs visdažādāko pozitīvu emociju, noskaņu un sajūtu gammu, sākot ar no jauna atdzimušām latviešu trīsdesmito līdz sešdesmito gadu estrādes dziesmām un ugunīgām latgaliešu tautasdziesmu apdarēm un beidzot ar straujiem Balkānu ritmiem un aizkustinošām latviešu tautasdziesmu versijām. Koncertā neaizstājamas būs Jāņa Lemeža saksofona un klavieru solopartijas salikumā ar Kaspara Stenkeviča trompetes improvizācijām. Tradicionāli koncertā piedalīsies arī pagājušā gada projektā Rokasspiediena attālumā iepazītie mūziķi - ģitārists un bandžo spēlētājs Ēriks Upenieks, kontrabasists Viktors Veļičko un sitaminstrumentālists Nauris Bartusevičs.Lai mūzika būtu dzīva un īsta, iztiekot bez fonogrammām, kopumā uz skatuves tiks spēlēti vairāk nekā divdesmit dažādi mūzikas instrumenti, tai skaitā klavieres Rīga, kuras orķestris ir apņēmies vadāt līdzi uz visiem koncertiem. Tāpat liela uzmanība tiks pievērsta koncerta tehniskajam nodrošinājumam - apskaņošanai un gaismu horeogrāfijas spēlei.Biļetes uz koncertiem var iegādāties interneta vietnē "www.bilesuparadize.lv" un pasākumu norises vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko