Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Adataini un pukšķ — jaunie mājdzīvnieki

Viņi iet pēc kārtas ar teju desmit minūšu vai pārdesmit metru atstarpi pa vienu un to pašu maršrutu - izlodā cidoniju krūmus, kur mājas krāsainiem kukaiņiem, pašņakarējas pie miķelītēm, kur saglabājušies mazie gliemeži, pārbauda vīteņrožu un pujeņu pakāji, vai degunu neizbāž kāda slieka, tad gar komunicēt kāri smilkstošo Tobi dodas uz šķūnīti - pārbaudīt, vai saimnieces sirds nav atmaigusi tiktāl, lai vasarā, kad jāķer peles, piešķirtu lāsi piena vai sauju sausās barības kaķiem.

Mani bērni Jānis un Madara jau zina kārtību - pirmais iet vidējais, gaišpelēkais. Otrais - mazākais un tumšākais, pēc tam vēl viens, bērna plaukstas garumā, pēdējais lielākais - spožiem pīķiem, gar vaigiem sirmums, nekādu baiļu ne gaitā, ne uzvedībā. Ja kāds šķērso ceļu, brīdinoša šņākāšana dzirdama pa gabalu. Reiz Jānis pārsteidza drošuli aizrāvušos ar ēdmaņu - tādu pukšķēšanu dabūja dzirdēt! Paspieda pūkaino ķepu - nemaz nedomā, ka rausies kamolā, ko tādam caurumotājam var padarīt! Vienu mazāko sabaidījām ar Madaru pastaigas laikā - tas bija izrevidējis puķdobi un kompostkaudzi, un nepļautajā zālājā uzgājis ko gardu. Tā salēcās, nebija dzirdējis mūs pienākam, muka pukšķēdams, ka švīkstēja vien!

Parasti eži staigā krēslā, bet šorīt vienu vidējo ieraudzījām pie namdurvīm lielā gaismā. Jānis devās sasveicināties, pataustīja ķepu - nekust, beigts! Vai misējies nabagam ar ēdmaņu? Ja nu traks, saskatījusies filmu par Amerikas kodējiem sikspārņiem, sabīstos. Pārtikas un veterinārā dienesta Bauskas pārvaldes vadītāja vietnieks Valdis Ūbelis nomierina - ežiem trakumsērga nemēdz būt, turklāt mūsu aizgājējs ne plosīts, ne putām ap muti, lai mierīgi norokot un komunicējot vien ar pārējiem. Cerams, tie laimīgi pukšķinās tālāk. Tādi, lūk, mūsu jaunie mājdzīvnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko