Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Akupunktūras speciālisti: pīrsingi un auskari var kaitēt veselībai

Organisms ir ļoti sarežģīts bioenerģētisks mehānisms un uz akupunktūras punktiem ir pieļaujama tikai īslaicīga iedarbība veselības uzlabošanai, šīs pārliecības dēļ ne tikai pret pīrsingu, bet pat pret tik ierastajiem auskariem iebilst daudzi akupunktūras speciālisti, vēsta žurnāla _Citādā Pasaule _februārā numurs.

Ja caurums un aksesuārs ir kādā no akupunktūras punktiem, organisma dabiskais līdzsvars tiek izjaukts, uzsvēra Akupunktūras un netradicionālās medicīnas asociācijas klīnikas vadītājs Nikolajs Nikolajevs. Jebkura caurduršana pēc divām trim nedēļām veido rētaudus, un tie visu atlikušo cilvēka mūžu stimulē orgānus, ar kuriem saistīts akupunktūras punkts, minēts žurnālā. “Ja izņem metālu, kairinājums par vienu trešdaļu samazinās, taču rētaudu ietekme saglabājas,” skaidroja N.Nikolajevs.

Klīnikas vadītājs žurnālam atzina, ka, liekot auskarus, cilvēki riskē nopietni kaitēt veselībai un traumēt maņu orgānus. “Vienīgais, ar ko varu mierināt – vissvarīgākie aurikulārās akupunktūras punkti ir ļoti grūti caurdurami, jo atrodas auss gliemežnīcas iekšpusē,” skaidroja N.Nikolajevs. Klīnikas vadītājs uzsvēra, ka ausu caurdušana noteikti jāveic ārstam.

Jelgavas poliklīnikas kosmētiķe Dace Stankeviča žurnālam norādīja, ka ķermeņa “caurumošanu” uzskata par lieku, jo viņa pārliecinājusies, ka tai var neparedzamas sekas. “Esmu dzirdējusi par gadījumiem, kad sieviete, kura ielikusi rotu nabā, nevar palikt stāvoklī,” par pieredzi savā darbā stāstīja D.Stankeviča.

Kosmētiķe uzskata, ka ausīs cilvēkam nav vajadzīgi vairāk par diviem caurumiem, un tie paši pieļaujami tikai ļipiņās, jo vietā, kur sākas skrimslis, ir dažādi svarīgi akupunktūras punkti, kas saistīti ar cilvēka iekšējiem orgāniem. D.Stankeviča žurnālam norādīja, ka viņa kategoriski atsakās durt caurumus nabā vai tās tuvumā, jo tā enerģētiski esot ļoti spēcīga vieta.

Savukārt netradicionālās medicīnas speciāliste Irēna Mangale uzskata, ka pīrsings vai ausu caurdušana ir katra paša izvēle. “Ja cilvēks uzskata, ka pīrsings uzlabos viņa pašsajūtu un pašapziņu, tātad uzlabos arī dzīves kvalitāti, viņam tas ir vajadzīgs. Galu galā cilvēki pārcieš operācijas, adatas dūrienus, kad tiek šūtas grieztas vai plēstas brūces, dažādas traumas, un akupunktūras punktus ir neiespējami saglabāt neskartus,” savu nostāju pauda I.Mangale. Tomēr speciāliste ieteica šādas procedūras veikt mediķa kabinetā vai ļoti sterilos apstākļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko