Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Aptauja: 68% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētku galdā būs rupjmaize

SIA "Fazer maiznīcas" 2009.gada decembrī veiktās aptaujas par Latvijas iedzīvotāju svētku galda klāšanas tradīcijām rezultāti liecina, ka šogad svētku galdā rupjmaize būs 68% svinētāju, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Fazer maiznīcas" komunikāciju direktore Baiba Gulbe.

Katrs desmitais aptaujātais norādīja, ka svētku galds bez rupjmaizes nav iedomājams.

"Fazer maiznīcas" aptaujā uz jautājumu "Vai jūs lietojat uzturā rudzu maizi?", 68% atbildēja, ka lieto rudzu maizi uzturā gan ikdienā, gan svētkos. Rudzu maizes ēšanas tradīcija ir stiprāka tieši gados nobriedušāku aptaujāto vidū. Vecumā no 30 līdz 70 gadiem aptuveni 70% aptaujāto atzīst, ka rupjmaize ir gan ikdienas, gan svētku galda neatņemama sastāvdaļa. Turpretim vecumā no 15 līdz 19 gadiem 38% respondentu rupjmaizi uzskata par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Atšķirības starp vīriešu un sieviešu rupjmaizes ēšanas paradumiem nav - rupjmaize vienlīdz labi garšo kā sievietēm, tā vīriešiem.

Interesanti, ka rupjmaizes nozīmi ikdienas uzturā visvairāk novērtē Latgales iedzīvotāji, 74% aptaujātie to uzskata par neatņemamu ikdienas uztura sastāvdaļu. Tai seko Rīga un Vidzeme - 69%, Kurzeme - 67%, un visbeidzot Zemgale - 57%. Tomēr, runājot par svētku galdu, visaktīvākie rupjmaizes ēdāji ir zemgalieši un latgalieši - 16% aptaujātie atzinuši, ka svētku maltītē iekļaus rupjmaizi.

Latvijas iedzīvotāju aptauja arī parāda, ka ekonomiskā situācija valstī šogad ietekmēs svētku galda klāšanas tradīcijas, iespējams, tas nebūs tik bagātīgs, tomēr lielākā daļā Latvijas ģimeņu rudzu maizi cels svētku galdā.

Aptauja tika veikta 2009.gada decembrī. Kopumā tika aptaujāti vairāk nekā 900 respondentu vecumā no 15 līdz 70 gadiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko