Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Avīze: Ķepaiņi biedēs ogotājus

Bargā ziema lāčiem ir bijusi labvēlīga un Latvijas ziemeļaustrumu mežos to ir kļuvis vairāk. Šobrīd Balvu pusē uzskaitīti septiņi lāči, bet pa diviem Gulbenes un Alūksnes mežos, šodien raksta Latvijas Avīze.

Kā vēstīts laikrakstā, lielākā daļa lāču tepat ir gulējuši ziemas miegu, nevis ienākuši pāri Krievijas vai Igaunijas robežai, lai gan droši apgalvot, ka lāči Latviju izvēlējušies arī par vairošanās teritoriju, nevar.

Mežzinis Laimonis Kļaviņš pastāstījis, ka bailēm tomēr neesot pamata, jo pareizas uzvedības gadījumā, sastopoties ar lāci, nekas nevarot atgadīties. Turklāt arī lācim, sastopot cilvēku, parasti ļipa trīc. Vislabāk esot atkāpties un mierīgi doties prom. Lielāka piesardzība esot jāievēro, ja tiek pamanīti mazie lācēni.

Latvijas Avīze arī runājusi arī kādu sēņotāju, kas sastapusies ar lāci Liepnas pagasta mežos. Kad sapratu, ka tas ir lācis, šokā sastingu, viņa atceras. Tad strauji pagriezusies un metusies skriet, ko kājas nes. Lācis esot sēdējis pie koka un izskatījies ar kaut ko nodarbināts. Laime, ka viņš mani neievēroja, stāstīja sēņotāja. Tagad pierobežas mežiem viņa metot līkumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko