Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Benita Sadauska atmetusi kafijas dzeršanu un smēķēšanu

Attaisnojumu jebkurai darbībai var atrast, nepieceļoties no krēsla, - saka SIA Domenikss valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska. Daudz grūtāk ir piecelties un izdarīt. Viņa uzskata, tas atkarīgs no disciplīnas, gribasspēka un izvirzītajiem mērķiem.

Kā rodat līdzsvaru dzīvē?

Es vienkārši nesaspringstu, sevi kontrolēju. Mēs varam ļoti ātri iekrist ar mīnus zīmi stresa situācijā, ja sevi nekontrolējam. Esmu enerģiska, vienmēr cilvēkos. Lai pabūtu vienatnē, man pietiek ar brīvdienām. Reizēm pat stundas vai pusstundas pietiek. Esot mājās, mēģinu aizmirsties no tā, kas bijis darbā, un otrādi. Svarīgi būt tajā brīdī un vietā, kurā esi. Pēc darba dienas mani relaksē ēdiena gatavošanas process ar mūziku un vīna glāzi. Tas ir starpposms starp darba steigu un vakara mieru. Brīdis līdz vakariņu galdam.

Cik svarīga jums ir pareiza ēšana?

Tā ir liela māksla. Jāieklausās organismā, ko tas grib un ko negrib. Bija periods, kad sešus gadus neēdu gaļu. Vienkārši negribējās. Tagad ikdienā cenšos ēst dalītu ēdienu. Piemēram, neēst gaļu kopā ar kartupeļiem. Pusdienās izvairos ēst ēdnīcā pasūtītu ēdienu pie darba galda. Ja no tā spēju atteikties, tad diena bijusi veselīga.

Pēc pīpēšanas atmešanas otra grūtākā lieta man bija kafijas atmešana, ko nelietoju kopš pagājušā gada decembra. Un ļoti labi jūtos. Nekad agrāk nebiju domājusi, ka varētu to nedzert, jo agrāk modos tikai tad, kad biju izdzērusi kafiju. Kafija bija atkarība. Bieži bija tā, ka tuvi cilvēki piezvanīja un pirmais, ko prasīja: "Tu jau kafiju padzēri? Nē! Nu tad es piezvanīšu vēlāk, parunāsim vēlāk." Rīta kafijas vietā - tas notiek gan daudz vēlāk - dzeru karstu ūdeni ar medu un drusku iespiestu citrona sulu. Reizēm ingveru pievienoju.

Vai sen nepīpējat?

Gadus astoņus. Esmu liela pretpīpēšanas fane, jo jūtu atšķirību, cik nebrīva jutos pīpējot un cik brīva jūtos tagad. Pīpēju daudz, biju nežēlīgs pīpmanis - ar vienu cigareti piepīpēju nākamo. Tā kā daudz lidoju, nevarēju sagaidīt brīdi, kad iziešu no lidostas. Vienā rokā jau bija cigarete, otrā šķiltavas. Nevaru nosaukt cigarešu skaitu, cik daudz izpīpēju. Ja jūs minētu, nemaz neuzminētu. Teicu, ka liels stress, tāpēc pīpēju, bet tie ir vislielākie meli, ka pīpēšana palīdz stresa situācijās. Varbūt palīdz tas, ka apsēdies, izpūt elpu un padomā par to situāciju. Bet tāpēc tev nav vajadzīga cigarete. Ja es nebūtu pīpējusi, neatļautos kaut ko tādu teikt. Pēc trim mēnešiem, kad atmetu, sapratu, ka smaržo maize, konfektes, tēja, gaiss. Mainījās pat sejas ādas krāsa, kļuvu daudz mierīgāka. Pīpētājam, kurš nepīpējot ir izturējis trīs dienas, tā šķiet kā mūžība. Bet, ja tu esi izturējis mūžību, vai vēl pīpēsi? Pēc atmešanas radās svara problēmas, pieņēmos par 10 kg. Dramatiski. Atmetu gaļu, sešus gadus neēdu, viss atgriezās normās.

Vai kafiju aizstājat ar tēju?

Esmu tējas fane. Man mājās ir divi skapji ar tējām. Dažādas, atvestas no visām pasaules valstīm. Zāļu tējas, cik sevi atceros, vienmēr esmu lasījusi pati kopš bērnības. Man tas paticis. Tagad kā homeopātijā - roka pati paceļas, un no plaukta izvēlas sev piemērotāko. Par to esmu pārliecinājusies daudzas reizes, jo tēju ir daudz, dažkārt pat nezinu, kas tējas bundžā iekšā. Uzraksts ar maisījuma sastāvu ir bundžas iekšā. Reizēm paradoksāli - atveru vaļā un saprotu, ka tas ir tieši tas, ko vajag. Reizēm eju pie skapja, dzeršu zaļo tēju, bet roka pastiepjas pēc kaut kā cita. Organisms jau jūt, pasaka priekšā. Vitamīna devai noder arī medus, citrons, nedaudz šokolādes, kas katrai meitenei vajadzīgs.

Vai jūsu ikdienas paradumos ir arīdzan fiziskās aktivitātes?

Miesu ir visvienkāršāk turēt formā - tā jākopj un jātrenē. Trīs reizes nedēļā eju uz trenažieru zāli, tā ir visregulārākā sporta aktivitāte. Esmu izmēģinājusi jogu, skriešanu, aerobiku, bet laika ziņā trenažieri nodrošina visātrākos rezultātus. Trenējos kopā ar treneri, kas palīdz ar padomiem, asistē. Droši vien pati pielaistu kļūdas treniņā, neesmu speciāliste. Rezultāti redzami momentāni. Vienu reizi nedēļā apmeklēju pirtis. Patīk dzīva pirts - ar malku kurināma, lai ir ūdens tuvumā, lai varu iemērkties ziemā, vasarā. Arī ziemā skrienu uz āliņģi, jo citādi tā nav pirts. Pirts rituāliem noder medus, slotiņa, bet noteikti ar īpašu piesitienu, kā jau katram pirtī gājējam. Dabai ir īpaša nozīme manā dzīvē. Neceļoju daudz, jo daudz strādāju. Bet, ja esmu, piemēram, Parīzē, tad varu pabūt brīdi kaut parkā. Latvijā bieži tā būs pastaiga gar jūru. Esmu daudz cilvēkos, daba to kompensē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko