Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Čehijā svin Mīlētāju dienu

Česki Krumlova – pilsēta, kas atrodas Čehijas dienvidos, – 1.maijā aicina kopā atzīmēt Burvestības svētkus 2009. Tiem par godu pilsētas centrālais laukums Soglasija tiks pārdēvēts par Mīlestības laukumu, bet vietējie muzikanti sniegs koncertu, informē ilovecz.ru.

Un tas viss nenotiek bez iemesla – 1.maijā visā Čehijā tiek svinēta Mīlētāju diena. Par tās aizbildni tiek uzskatīts čehu dzejnieks Karel Hynek Mácha un viņa vārsmas: "Bija vēls vakars, pirmais maijs – krēslains maijs – mīlestības laiks...", raksta czechtourism.com. Tradīcija nosaka, ka šajā dienā mīlniekiem jāskūpstās zem plaukstoša koka, tieši tāpat kā to darīja K.H.Mácha poēmas Maijs galvenie varoņi. Česki Krumlovā šāda iespēja tiks piedāvāta tieši pilsētas centrālajā laukumā.

Savukārt, ja šajā dienā ir vēlēšanās sajust lielpilsētas kņadu, tad mīlētāji var doties uz Prāgu, lai izbaudītu romantisku pastaigu pa līkumotām un gāzes laternu izgaismotām ieliņām, izbrauktu ar laivu vai kuģīti pa Vltavas upi un atpūstos kādā omulīgā kafejnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko