Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Champagne & Wine Bar

Tuvojoties pusnakts stundai, kad pēc darba dienas beidzot izdevās iziet ielās, Vecrīga jau bija apmēram tikpat iztukšota kā dvēsele pēc novergotas dienas. Ņemot vērā, ka jau nākamajā priekšpusdienā bija jānodod raksts par jaunu krogu un pat nezināju, kur to meklēt, apstākļi šķita bezjēdzīgi… Tāpēc, pamanījis Vaļņu un Gleznotāju ielas stūrī TV Izklaidē vēl neapskatītu krogu - Šampanieša & vīna bāru jeb Champagne & Wine Bar, sajutos necerēti veiksmīgi.

Taču arī tas šķita taisāmies ciet, kaut gan bija vēl nepilna stunda līdz pusnaktij, tā deklarētajam slēgšanas laikam. Tomēr, kad pārgurumā pastūmu vaļā durvis, oficiante, kura cēla krēslus uz galdiem, laipni piedāvāja apsēsties uz mīkstā dīvāna pie loga. Šampanieša un vīna iestādījums šķita īstā vieta, kur atkrist darba izžāvētam pilsonim. Gar sienām rindojās vīna un šampanieša pudeļu dibeni, un savu sastindzināto prātu gribējās apšpricēt ar dzirkstošu vīnu. Prosecco, ko izvēlējos, tobrīd Latvijā bija izdzerts, kā paskaidroja laipnais un zinošais someljē. Tā vietā viņš ieteica rozā cava jeb dzirkstošo vīnu, kas izrādījās lielisks. Pēc tam, palūdzis vieglu baltvīnu, ko līdzīgu portugāļu jaunajam vino verde, saņēmu ieteikumu pamēģināt trīs vīnus, no kuriem izvēlējos sicīliešu Angimble IGT Cusumano. Tas bija patīkamākais atklājums vīnu pasaulē dažu gadu laikā, jo kādreiz tiku cienāts ar medainas garšas burvīgu vieglu sardīniešu baltvīnu, kura nosaukumu sen biju aizmirsis un velti centos atcerēties. Šis bija tuvākais tam vīnam - tagad vismaz zināšu, kurā virzienā meklēt.

Vīnu un šampaniešu karte te ir lieliska un nemaz ne tik dārga - vidēji glāze vīna maksā no divarpus līdz trīsarpus latiem. Karte veidota pēc principa, lai tajā nebūtu lielveikalu vīnu, bet tikai restorānu, viesnīcu un speciālo veikalu vīni. Izvēle ir liela - pat no tādām vīna pasaules perifērijām kā Libāna un Grieķija. Pietiekami daudz vīnu ir izlejami. Kā apgalvo someljē, Šampanieša & vīna bāram vienīgajam Latvijā ir Enomatic sistēma vīna izliešanai, kas ļauj attaisītu vīna pudeli vairākas dienas saglabāt nevainojamā kondīcijā. Tas dod iespēju katru dienu piedāvāt astoņus izlejamus sarkanvīnus. Turklāt visus vīnus Šampaniešu & vīna bārā var arī nodegustēt pa 50 gramiem. Šampanietis, protams, ir dārgāks nekā vīni, un izlejami ir tikai divi - Moet & Chandon un Deutz. Rīgas šampanieša, varbūt ne visai pārsteidzoši, šai klāstā nav. Bez parastajiem vīniem ir arī deserta vīni, kalvadoss, grapas, armanjaki, konjaki. Ēdienkarte balstās uz vīnam piemērotām uzkodām - tajā ir svaigas austeres, jūras veltes, jūras ķemmītes, cālis, pildīts kalmārs, melnā menca, brusketes ar tomātiem un sēnēm.

Kopumā Šampanieša & vīna bārs man kā vīna nespeciālistam, bet mīļotājam šķita nevainojams un bīstami pavedinošs uz iedzeršanu. Sevišķi kā vieta, kur stresainā dienā ieskriet ar savu kompi (tiks piedāvāts bezvadu internets) pēc maltītes kaut kur Vecrīgā, lai noskalotu to ar glāzi garšīga vīna vai padarītu drukāšanu uz klaviatūras "vieglāku" ar dzirkstošu dzērienu. Arī pirmdienas nakts klusums pēc garās dienas, sēžot vienam pie vīna glāzes starp galdiem, uz kuriem jau bija sakrauti krēsli, bija tieši tas, kas vajadzīgs, lai garīgi atmiekšķētos pirms atgriešanās stindzinošajā rutīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

TV Izklaide dzēra:

Jane Ventura Cava Rose Brut — Ls 3

Angimbe IGT Cusumano — Ls 2,70

Champagne & Wine Bar

Vīnu karte *****

interjers ***

atmosfēra ****

apkalpošana *****

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko