Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Cilvēki sākuši taupīt arī uz sporta klubu rēķina

Urrā! Algas diena! Gribas uz mirkli aplūkot skaisto skaitli bankas konta izrakstā, lai vismaz vienu dienu sajustu, ka nauda IR. Jo jau rīt jāmaksā par īri un komunālajiem, jāiepērk pārtikas nedēļas norma, jāaiziet pie zobārsta, jāielej mašīnā benzīns un jānopērk jaunais sporta kluba abonements. Varbūt atteikties no pēdējā un, par spīti tumsai un lietum, doties ārā skriet? Varbūt nopirkt mājas trenažieri vai vingrot pēc žurnālos redzamajiem paraugiem, kaut zināms, ka efekts tomēr nevar sacensties ar trenera vadībā iegūto? Šādi jautājumi ik pa laikam rodas pat viscītīgākajiem sportistiem, jo ekonomiskā krīze liek prātot un kombinēt, kur taupīt - uz pārtikas, apģērba vai sporta rēķina? Tie, kam sports ir asinīs, no ikdienas svarīgās sastāvdaļas neatteiksies, taču mēģinās to darīt lētāk, apgalvo sporta klubu pārstāvji - cits pirks abonementu uz īsāku laiku, cits neies uz solāriju vai ūdeni ņems līdzi no mājām.

Solārijam, sportam netaupa Kaspars Ozoliņš no sporta kluba Veselības fabrika, kas orientēts uz cilvēkiem ar vidējiem un augstiem ienākumiem, stāsta, ka vingrotāji esot tikpat cītīgi un klubu apmeklē tāpat kā pagājušogad. Tomēr taupības režīms izpaužas papildu pakalpojumu iegādē. Kluba bārā piedāvātā kafija, svaigi spiestas augļu sulas vai skābekļa kokteiļi tiekot lietoti mazāk. Arī ūdeni cilvēki ņem līdzi no mājām, nevis nopērk klubā, kur tas maksā nedaudz dārgāk kā veikalā. Uz solāriju apmeklējumu gan sportotāji netaupa - varbūt mākslīgā saule palīdz ne tikai iedegumam, bet arī labam garastāvoklim, neļaujot grimt grūtsirdībā? Tomēr Veselības fabrika pēdējā laikā piedāvā īpaši lētu abonementu - 25 lati mēnesī, salīdzinot ar tradicionālajiem 48 latiem. Tas gan darīts, lai maksimāli izmantotu kluba resursus un aizpildītu tukšās stundas no 10.00 līdz 15.00, kad apmeklētāju ir vismazāk. K.Ozoliņš nav arī novērojis, ka cilvēki iegādātos abonementus uz īsāku laika periodu, tomēr jāņem vērā, ka klubā ir ievērojamas atlaides, ja abonementu pērk nevis uz mēnesi, bet uz trijiem, sešiem vai 12 mēnešiem.

Abonements uz īsāku laiku

Tirdzniecības centrā Domina mājvietu radušais Tropic Fitness&SPA club orientēts uz vidēji augstu ienākumu saņēmējiem, grūti laiki vēl nav pienākuši, "taču cilvēki cenšas taupīt un skatās, ko pērk", stāsta kluba direktors Ralfs Upmanis. "Ja kādreiz atļāvās gada abonementu, tad tagad nopērk uz mazāku laika peridou, jo vairs nav skaidrības par nākotnes ienākumiem. Ja cilvēks ir bijis aktīvs sportists, tad viņš arī tragad sporto, bet papildu pakalpojumus, piemēram, spa procedūras izvēlas akciju laikā. Akcijas gan vairāk taisīt nevaram, jo patlaban piedāvājums ir sabalansēts. Arī mums jādomā par savu situāciju, jo, piedāvājot vēl vairāk akciju, būsim zem pašizmaksas. Ejam cilvēkiem pretim, paplašinot savu piedāvājumu, lai piesaistītu maksimāli daudz apmeklētāju. Esmu ievērojis, ka arī darbavietas nāk pretim saviem darbiniekiem un bieži apmaksā sporta klubu abonementus, jo saprot, ka vesels darbinieks padarīs vairāk un labāk. Protams, var būt arī, ka, nespējot palielināt algas, darba devējs cenšas piedāvāt citus labumus." Mēneša abonements šajā sporta klubā maksā 60 latu, ir atlaides, ja iegādājas abonementu uz 6 vai 12 mēnešiem, tomēr atlaižu veidu ir mazāk nekā Veselības fabrikā, jo klubs ir salīdzinoši elitārs, nepiedāvā arī studentu atlaides.

Atlaides veicina

Olimpiskais sporta centrs, kas pirms gada Latvijas nelielo 50 metru peldbaseinu sarakstu papildināja ar vēl vienu vienību, nevarot sūdzēties par apmeklētāju trūkumu, stāsta peldbaseina nodrošinājuma daļas vadītāja Inese Ļubinska. "Apmeklētāju skaits nesamazinās, vakara stundās visi celiņi ir pilni, jo cilvēki arvien vairāk uzmanības pievērš veselīgam dzīvesveidam. Ja darba devējs ir apmaksājis veselības apdrošināšanu, cilvēki labprāt izmanto tajā paredzētās sporta nodarbības. Bērnu peldētprasmes mācības grupas mums ir pilnas, nesen pat atvērām jaunu grupu. Mums ir ļoti daudz atlaižu programmu, varbūt tāpēc tiešām nevaru teikt, ka apmeklētāju skaits mazinātos: piedāvājam speciālas cenas pensionāriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un studentiem." Atlaižu apjoms tiešām ir ievērojams, jo pieaugušajam viena apmeklējuma reize maksā Ls 5 vai Ls 6,50 (atkarībā no apmeklējuma laika), bet students jebkurā laikā baseinu var apmeklēt par Ls 3,50. Neierobežota laika abonements maksā Ls 69, tomēr biežāk izmantotais mēneša abonements, kas atļauj apmeklēt baseinu astoņas reizes mēnesī, māksā jau ievērojami mazāk - Ls 40. I.Ļubinska atzīst, ka šogad baseinā cenas palielinātas par 15-20%, bet tagad ierasto 1,5 stundu vietā baseinā var uzturēties divas stundas. "Bērniem šis laiks ir divas ar pusi stundas, lai nevienam ar slapjiem matiem nav jāskrien ārā," saka I.Ļubinska. Olimpiskajā sporta centrā ir arī kompleksie abonementi ar vingrošanas zāles apmeklējumu, taču tos cilvēki iegādājas retāk. I.Ļubinska uzskata, ka te darbojas nevis ekonomiskās krīzes, bet fizisko spēju faktors, jo pusotru stundu sporta zālē un divas stundas baseinā vienā reizē pavadīt var tikai retais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko