Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Coffe & Lunch

Alberta iela ir kā arhitektūras muzejs — baudāma tikai ar acīm. Izņemot ēku iedzīvotājus, greznās fasādes iekšā nevienu neaicina. Eleganti, nedzīvi un nepraktiski, īpaši pavasarī, kad prasās pēc ietvju kafejnīcām. Ir gan viens izņēmums — kopš pērnā rudens Alberta ielā pie Antonijas ielas darbojas skopi nodēvētā kafejnīca Coffee & Lunch. Jau tās āriene vēstī par zināmu standartu attieksmē pret apmeklētāju no lielajiem logiem izritināti saulessargi, uz durvīm rakstīts, ka iestādījumā ir bezvadu internets, ēdienkarte apskatāma pie sienas, neieejot kafejnīcā.

Aiz durvīm paveras Rīgai neraksturīga, patīkama aina — franču stila brasērija ar jauktu, eklektisku, nevērīgā elegancē ieturētu interjeru. Lai gan atvērta nesen, rodas iespaids ir, ka vietai ir stāžs. Sarkanas ķieģeļu sienas mijas ar balti krāsotām, griestus rotā greznas karnīzes, tumši brūnie galdi ir klāti ar baltiem galdautiem. Telpu silda milzīgi čuguna radiatori. Ventilācijas elementi ir kapara brūni. Sienu stūros iestrādātas nelielas doriskas kolonnas. Matētas koka grīdas mijas ar pelēkām flīzēm. Tumši brūnais bārs ir zems, ar metāla režģi apakšā, tam blakus kūku disks. Sienas rotā fotogrāfijas no ceļojumiem, daudzi attēli piestiprināti ar knaģīšiem. Jaukajā interjera gan sevišķi neiederas brazīliešu ziepenes.

Atturīgais nosaukums Coffee & Lunch slēpj lakonisku, prasmīgi sastādītu lenča ēdienkarti ar salātiem, sendvičiem, zupām, otrajiem, desertiem un kūkām. Sendviči ir interesanti — no reņģu un biezpiena (Ls 2,40) līdz liellopu medaljonu un žāvētu tomātu sendvičam (Ls 6,90). Karstajās uzkodās ir arī tādi gardumi kā tīģergarneles ar svaigo eruku un ciedru riekstiem (Ls 4,90). Dārgākais otrais ēdiens ir jēra karē ar melno plūmju mērci un tomātu kuskusu (Ls 15). Marseļas stila boullabaise (Ls 3,50) ieintriģēja, jo reti kad izdevies to nogaršot labā izpildījumā, tomēr izvēle krita uz krāsnī ceptu vistas krūtiņu ar baklažāniem un rozmarīnu tikai par 3,70 latiem. Ar to trāpīju mērķī — vista ar lielisku mērci un maziem, kraukšķīgiem frī kartupelīšiem kusa mutē. Tik vien varēju pārmest, ka atnestā tējas krūzīte nebija gluži balta no iekšienes. Iestādījuma oficianti ir pieredzējuši, solīdi un par nedaudz ieilgušo apkalpošanu brīdināja priekšlaikus, paskaidrodami, ka pie blakusgaldiņiem tiek gatavots bankets. To, ka vietai netrūkst uzticīgu klientu, var labi saprast, jo Coffee & Lunch ir atraktīva un pārliecinoša eiropeiska līmeņa brasērija.

TVIzklaide ēda:


Vistas krūtiņa ar baklažāniem un rozmarīnu — Ls 3,70

***

Kafejnīca

Coffe & Lunch


Adrese un darba laiks: Antonijas iela 13 (ieeja no Alberta ielas), darbdienās no 10 līdz pēdējam apmeklētājam, brīvdienās no 12 līdz pēdējam apmeklētājam

Interjers 8888

Ēdieni 8888

Atmosfēra 8888

ApkalpoŠana 8888

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko