Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Dāsns ziedojums dzīvnieku patversmei Labās mājas

Arī starp nelaimīgajiem un cilvēku nodotajiem suņiem un kaķiem ir laimīgie. Tie, kuri nokļūst patversmē. Viņiem vismaz ir izredzes nenomirt badā, nepakļūt zem auto riteņiem, netikt cilvēku nomocītiem vai pamestiem nikniem suņiem saplosīšanai. Latvijā ir ap divdesmit dzīvnieku patversmju. Diemžēl - visas ir pārpildītas, un tas acīmredzot liecina par cilvēku bezatbildību, vienaldzību un nežēlību. Īpaši smaga situācija ir lielpilsētās. Rīgā patversmēs mitinās daudz vairāk dzīvnieku - suņu un kaķu, nekā tur ir vietas.

Pašlaik Rīgā top patversme Labās mājas, kur bezpajumtes dzīvniekiem būs iespēja rast patvērumu un meklēt likteņa labvēlīgi risinājumu. Faktiski, Labās mājas ceļam kopīgiem spēkiem. Vieni ziedo latu pa ziedojumu tālruni 90006687, citi - jau lielāku summu pārskaita kontā:

Labās mājas

as Hansbanka, kods HABALV22

LV95HABA0551003865018


Nesen dzīvnieku patversmes Labās mājas celtniecībai 500 latu ziedoja Anitas kundze. Viņa ir pensionāre, kas visu mūžu strādājusi par ārsti. Anitas kundze saka: "Cik sevi atceros - no divu gadu vecuma -, vecāku un vēlāk manā ģimenē vienmēr bija kāds suns vai kaķis. Dzīvniekus esmu mīlējusi vienmēr."

Pēc vīra un mātes nāves Anitas kundzei palikušas viņas uzticamās draudzenes: pirms deviņiem gadiem no ielas paņemtā kaķene Dūdiņa - īsta skaistule ar zaļām acīm un vēl četri sētas kaķi, kuri katru dienu tiek baroti. Sarunu biedre saka paldies Rīgas domei, kas pirms pāris gadiem bija atvēlējusi naudu bezpajumtes kaķu sterilizācijai. Vismaz jauni kaķēni nedzimst, bet esošie - "kas viņiem nekaitē"?

Anitas kundze neko daudz nepriecājas par manu ierašanos, publicitāti negribot, tāpēc neļauj pat savu uzvārdu minēt. Septiņdesmit trīs gadu vecumā viņa ir gana sprauna, vēl nesen labprāt ceļojusi pa pasauli, tagad "nevaru vairs tik ātri paskriet". Anitas kundze ziedoja naudu patversmes Labās mājas celtniecībai tāpēc, ka dzīvnieki atšķirībā no cilvēkiem nespēj rīkoties, atrast sev pajumti un ēdienu. Diemžēl nelaimīgo suņu un kaķu skaits aug no gada gadā. Tāpēc patversmei Labās mājas jātop pēc iespējas ātrāk. Uz teikto, ka varēja taču naudu iztērēt saviem personīgiem mērķiem, Anitas kundze atsmej: "Man viss ir. Ja man pēkšņi ienākusi nauda, ar kuru neesmu rēķinājusies, tai jākalpo labiem mērķiem."4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko