Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Deviņi veselīgi pārtikas produkti ikdienai

Amerikāņu veselīga uztura speciālists un grāmatas 150 veselīgākie produkti autors Džons Bovdens izveidojis sarakstu ar pārtikas produktiem, kurus vajadzētu lietot uzturā, bet kurus cilvēki pārsvarā neiekļauj savos pirkumos. Izvēle arī turpmāk ir jūsu ziņā, bet vismaz izlasiet sarakstu. Varbūt kādreiz tomēr noder.

1. Bietes

Bietes ir tik pat labs B grupas vitamīnu avots kā sarkanie spināti. Biešu dabiskie sarkanie pigmenti spēj profilaktiski aizsargāt pret vēzi. Kā ēst? Svaigas, neapstrādātas salātos. Karsējot bietes zaudē savas antioksidantu spējas.

2. Kāposti

Arī kāposti ir bagāti ar vielām, kas profilaktiski cīnās pret vēzi. Kā ēst? Svaigus salātos. Var vienkārši garnēt sviestmaizi ar kāpostlapiņu.

3. Kanēlis

Kanēlis var palīdzēt asinīs regulēt holesterīnu un cukura līmeni. Kā ēst? Var piebērt kafijai vai rīta brokastīm, piemēram, putrai.

4. Granātābolu sula

Granātābolu sula bagāta ar antioksidantiem un samazina asinsspiedienu. Kā ēst? Vienkārši to dzert.

5. Žāvētas plūmes

Žāvētas plūmes ir bagāts antioksidantu avots. Kā ēst? Kā našķi šokolādes, cepumu vietā. Vai pielikt putrām, citam ēdienam.

6. Ķirbju sēklas

Ķirbju sēklas ir izcils magnēzija avots. Ķirbī arīdzan ir daudz minerālvielu, kas paildzina dzīvi. Kā ēst? Grauzt svaigas vai iemaisīt salātos. Var arī grauzdēt.

7. Sardīnes

Sardīnes - viena ļoti veselīga lieta kārbā. Tās bagātas ar omega 3 taukskābēm, kā arī ar kalciju. Satur arīdzan dzelzi, magniju, fosforu, kāliju, varu, cinku un mangānu, kā arī B grupas vitamīnus. Kā ēst? Izvēlies olīveļļā vai sardīneļļā. Ēd salātos, uz maizītēm vai sajaucot ar sīpoliem un sinepēm, izmantojot kā mērci.

8. Mellenes

Svaigas mellenes pieejamas ļoti īsu laiku gadā. Taču atšķirībā no daudzām citām saldētām ogām un augļiem, kas zaudē savu vērtību, saldētas mellenes to nezaudē. Saldētas mellenes ir pieejamas visu gadu. Mellenes uzlabo atmiņu. Kā ēst? Iemaisītas jogurtā vai svaigas.

9. Konservēti ķirbji

Ķirbis ir mazkaloriju dārzenis. Ķirbis ir bagāts ar šķiedrvielām un imūnsistēmu stimulējošiem vitamīniem. Arī ziemā, ēdot konservētu ķirbi, jutīsies paēdis, bet patiesībā tas satur maz kaloriju. Kā ēst? Sajauc ar kanēli un muskatriekstiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko