Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

DnB NORD Vides glābšanas komanda noslēdz dabas dārgumu glābšanas sezonu

Novembra beigās DnB NORD Vides glābšanas komanda kopā ar vides ministru Raimondu Vējoni noslēdza šī gada Latvijas dabas dārgumu glābšanas aktivitātes, sakopjot Gaujas Nacionālā parka dabas takas pie Satezeles pilskalna.

Dabas objektu sakopšanas sezona tika godam noslēgta, kopīgā talkā vienojot DnB NORD Vides glābšanas komandu, Vides ministrijas un Gaujas Nacionālā parka pārstāvjus, kā arī Siguldas 3. pamatskolas skolēnus. Pateicoties lielajam atbalstītāju pulkam, tika ne vien atraktas un attīrītas uz Satezeles pilskalnu vedošās takas, bet arī atjaunots pār gravu izveidotais tiltiņš un pati grava attīrīta no iespaidīga atkritumu krājuma. Talkas noslēgumā uzstādītās norādes zīmes pēc vairāku gadu pārtraukuma aicina ikvienu dabas draugu apmeklēt Satezeles pilskalnu un izbaudīt šīs vietas ainavisko burvību.

DnB NORD Vides glābšanas komanda un Raimonds Vējonis tikās arī  ar Valkas ģimnāzijas skolēniem, lai pastāstītu jauniešiem par vides aizsardzības nozīmi un iespējām, kā katrs var sniegt savu ieguldījumu apkārtējās vides sakopšanā.

Kopš  Latvijas dabas dārgumu glābšanas akcijas uzsākšanas DnB NORD Vides glābšanas komandas pārstāvji ir paspējuši apmeklēt un sakopt desmit dabas objektus un tikties ar vairāk nekā 1000 skolēniem. Savukārt akcijas "Vide mūsu rokās!" ietvaros, atstājot plaukstas nospiedumu kopā ar novēlējumu nākamajām paaudzēm, vairāk kā 400 cilvēki ir apliecinājuši savu atbalstu rūpēm par vides saglabāšanu un gatavībai par vidi parūpēties arī paša spēkiem. Pašlaik visi nospiedumi kopā ar novēlējumiem tiek apkopoti īpašā albumā, kurš tiks pasniegts Vides ministram, lai kalpotu par iedvesmas avotu nākotnes darbiem.

Satezeles pilskalns

Satezeles pilskalns, saukts arī par Līvu kalnu, ir pazīstams jau kopš pagājušā gadsimta vidus. Pilskalns atrodas 30 m augstā kraujā Gaujas kreisajā krastā, 1,5 km attālumā no Siguldas pilsdrupām. Pilskalns ierīkots divu dziļu un stāvu gravu - Vējupītes un Kraukļupītes - norobežotā augstienē. Ap pilskalnu izveidots 8 metrus augsts un 75 metrus garš valnis. Satezeles pilskalnā atradusies Gaujas lībiešu Satezeles novada vecākā Dabreļa pils. Satezelē, nodevīgi raidītas bultas ķerts, krita arī Sateklas novada valdnieks Rūsiņš, kuru hronikās dēvē par visvaronīgāko starp latgaļiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko