Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Dziedātāja Olga Rajecka jau deviņus gadus dzīvo Bukultos pie Baltezera

Olgas Rajeckas vācu aitu sune Džīna saprot, kas ir kas. Viņa ar īsu un izteiksmīgu - vau! - sasveicinās un vēlīgi pavada mūs no vārtiņiem līdz mājai. Pretī iznāk Olga, sakot, ka tvanīgajā karstumā šodien nācies ilgi liet dārzu, viss kalst. Mēs nemanām tveicē nogurušus augus - apkārt viss zaļo, pāri pirtiņai zarus liec Kaukāza plūme ar sārtiem auglīšiem, krāšņi zied puķes. Laikam jau Olgai zaļie pirksti - dārzs nav apvainojies par saimnieces lielo aizņemtību un viņas īsajās atpūtas dienās cenšas savu kopēju iepriecināt ar krāsām un smaržām.

Lēnām, lēnītiņām


Pirms deviņiem gadiem Olga nolēma pārdot Rīgas dzīvokli: "Tas atradās Valdemāra ielā, kur uzcēla Statoilu. Mašīnas cauru dienu straumē vien trauca, nepatika man tur vairs." Meklējumu ceļš bija ilgs, Olga apskatījusi vairākus desmitus māju Pierīgā, līdz beidzot šeit ieraudzīja simpātisku vasarnīcu. Tā iepatikās no pirmā acu uzmetiena - klusums, miers, ezers blakus, līdz Rīgai var aizbraukt 20 minūtēs - ko vēl cilvēkam vajag?

Aizrautīgi smejot, kā to prot tikai Olga, viņa atceras pirmās ziemas Bukultos. Istabās siltums ap astoņiem grādiem. Vasarnīca taču, turklāt nesiltināta. Naudas arī nebija. Viss, kas bija, tika atdots par šo pirkumu. Taču pamazām lietas gāja uz labo pusi. Sākās mājas siltināšanas darbi, pagrabā tapa ziemas pirts ar kamīnu priekštelpā. Kamīns arī dzīvojamā istabā. Abus kurināja ar malku, kas vasarā bija jāsagādā visai ziemai. Olgas meita Marija izgudroja, kā oriģināli un praktiski piekārt pie logiem aizkarus. Pēc namamātes ieceres tika pārveidota virtuve, pēc pieciem gadiem ievilka gāzi. Tagad mājā ir gāzes apkure. Mazliet vēlāk izbūvēja bēniņus. Tur tagad iekārtotas divas guļamistabas. Visā mājā ir daudz pakāpienu - no dzīvojamās istabas uz virtuvi, tāpēc tā nedaudz atgādina skatuvi, no gaitenīša uz guļamistabu, uz terasi, no tās dārzā. Mājīgums Olgas "vasarnīcā" ienāca ar tuvām un mīļām lietām - gleznām, fotogrāfijām, mēbelēm, traukiem, ar dažādām piemiņas lietām. Ar mūziku un draugiem, kas šeit bieži ciemojas. Dziedātāja priecājas, ka viņai daudz draugu, kas jebkurā brīdī gatavi palīdzēt.

Draudzenes nāk talkā


No terases paveras jauks skats uz dārzu. Vasaras pirtiņu netālu no mājas uzcēla joprojām ar labiem vārdiem pieminētais Valentīns no Varakļāniem. Olga priecājas, ka arī kaimiņi ir jauki cilvēki un ielas nosauktas it kā Olgai par godu - Skaņu un Dziesmu iela!

Olga Rajecka tikko laidusi klajā disku - Olgas dziesmas, dejas un rotaļas bērniem Lāčuka dziesmas 2. Bukultu mājā viesojamies pēcpusdienā, kad Olga tikko laistījusi dārzu, kurā nesen nopļauts zāliens, un paziņo, ka vakarā jau paredzēts koncerts Kuldīgā. Dziedātāja priecājas par meitu Mariju, kura iestājusies Jāzepa Mediņa mūzikas skolas džeza un vokālajā klasē. Dziedātāja nerimtīgi meklē talantīgus dziedošus bērnus pa visu Latviju. Darbi summējas, Olga ir ļoti aizņemta. Tieši tāpēc patīkami priecē kārtība mājā un zaļojošais dārzs. Olga skaidro veco patiesību- jo vairāk darba, jo vairāk cilvēks padara. Dārzs ir dziedātājas īpašā mīlestība - "man patīk, ka dārzā ir smuki", bet māju Olga parasti sakārto nedēļas vienīgajā brīvdienā - pirmdienā. Ģenerāltīrīšanu gan viņa veicot kopā ar draudzenēm, kuras nāk talkā. Piecās stundās tad viss spīd un laistās. Galu galā - 150 m2 (mājas platību Olga gan precīzi nezina) nav nekāds futbola laukums. Smejot viņa neslēpj patiesību - mājkalpotāja būtu laba lieta, bet tās algošanai naudas nepietiekot. Dziedātāja uzsver, ka māja ir viņas miera osta, kur var rosīties un tikpat labi var nedarīt neko. Arī to viņa ir godam pelnījusi. Pilnīgu mieru apkārtnē un mājā, jo tie tuvi sirdij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko