Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Energoefektīvs apgaismojums - gaismas diodes

Iedzīvotājiem arvien pieaug interese par dažādiem enerģijas taupīšanas un efektīvas izmantošanas veidiem. Gaismas diožu (LED) spuldzes tiek pozicionētas kā nākamās paaudzes apgaismes tehnoloģija, kas tuvākajā nākotnē, līdz ar ražošanas izmaksu pazemināšanos, nomainīts pašreiz plaši izmantojamās ekonomiskās spuldzes. Priekšrocības - labas kvalitātes gaismas atdeve, drošs apgaismojums, izturība pret mitrumu, zema siltumatdeve, kā arī mazs elektroenerģijas patēriņš.

Ja agrāk gaismas diodes izmantoja tikai mikroshēmās un elektroiekārtās, mūsdienās tās arvien plašāk izmanto automobiļu signāllukturos, luksoforos, kā arī reklāmu stendos. Tehnoloģijām attīstoties, diožu gaismas efektivitāte ir pietiekami augsta, lai tās varētu lietot arī ikdienas apgaismes ierīcēs, aizstājot ar tām standarta luminiscentās spuldzes, kā arī veidojot fona apgaismojumu.

Ja šī tehnoloģija tiek izmantota, lai aizvietotu plaši izmantotās dienas gaismas lampas, elektroenerģijas ietaupījums prognozējams 60 līdz 95 % apmērā. Tomēr, no plašas produkta izmantošanas patērētājus attur joprojām salīdzinoši augstā cena, kas var būt pat desmit reizes augstāka. Tajā pašā laikā, kalpošanas ilgums LED spuldzēm ir paredzēts līdz pat 50 000 tūkstoši stundām (pašreizējās ekonomiskās spuldzes kalpo 8000 stundu).

Šodien visplašāk LED spuldzes tiek izmantotas industriālo telpu apgaismojumam un āra apgaismojumam, kā arī nodrošinot dažādu reklāmas projektu izgaismošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko