Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Pavasara tauriņi

Ilgi gaidītais pavasaris beidzot ir atnācis, un kopā ar to arī tauriņi. Tieši pavasarī mēs tiem pievēršam lielāko uzmanību – ir ticējumi, kuros skaidrota ieraudzītā kukaiņa nozīme.

Ja pirmais redzēts gaišs tauriņš, tad šovasar gaidāmas kāzas vai krustības, un tā būs laba un laimīga. Raibenis liecina, ka gada siltākajos mēnešos nebūs jāgarlaikojas – gaidāmi dažādi piedzīvojumi. Tumša vai melna tauriņa ieraudzīšana sola nelaimi. Tautas ticējumi skaidro, ka sapnī redzētie tauriņi sola priecīgu notikumu.

Parasti pavasarī pirmie ieraugāmi ir dažādi raibeņi – acainais, parastais nātru, papuves, bērzu, jāņogu un citi raibeņi, kā arī dzeltenie krūkļu balteņi jeb citrontauriņi.

Portālā Dabasdati.lv iespējams iepazīties ar šajā pavasarī jau novērotajiem lidojošajiem kukaiņiem. Dabasdati.lv lietotāji redzējuši jau arī pļavas dzelteni, bērzu pavasarsprīžmeti, kāpostu balteni un augļkoku raibeni. Liela daļa ziņojumu papildināti ar skaistiem fotoattēliem.

Latvijas Dabas fonds aicina ziņot elektroniskajā dabas dienasgrāmatā Dabasdati.lv par savu pirmo tauriņu. Ievietojot fotogrāfiju, entomologs Voldemārs Spuņģis palīdzēs noteikt tā sugu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KAS IR DABASDATI.LV?


Dabasdati.lv
ir Latvijas Dabas fonda un Latvijas Ornitoloģijas biedrības izveidota dabas novērojumu dienasgrāmata, kurā ikvienam iespējams ziņot un apskatīt citu ziņotos visdažādāko savvaļas sugu novērojumus, kā arī ievietot un apskatīt fotogrāfijas. Tā ir vieta, kur nezināmu nofotografētu dzīvnieku vai augu atpazīt palīdzēs speciālisti. Ziņotie dati noderēs zinātniskiem mērķiem un dabas aizsardzības nolūkos.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko