Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: RTU top spageti tilti

Šī gada 2. aprīlī, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) Arhitektūras un pilsētplānošanas fakulātes telpās norisinājās jau septītās Baltijas Spageti konstruēšanas sacensības STiKS 7. Vairāk nekā 150 sacensību dalībnieki no spageti makaroniem un līmes veidoja izturīgākās tiltu konstrukcijas, lai pēc tam to izturību pārbaudītu uz speciālas slogošanas iekārtas.

Sacensību tilti tika iedalīti divās kategorijās - lielie un mazie tilti. Mazo tiltu sacensību kategorijā piedalījās gan studentu, gan skolēnu komandas un sešu stundu laikā no spageti makaroniem un līmes veidoja pēc iespējas spēcīgāku konstrukciju mazos tiltus, savukārt lielo tiltu kategorijā kontruēšanas process norisinājās iepriekš, komandām tiltus sagatavojot mājās.

Skolēnu kategorijā izturīgāko tiltu uzbūvēja komanda Makaroņi no Siduldas Valsts ģimnāzijas ar rezultātu 55.664 kg, otro vietu ieguva komanda Sky Boys no Rīgas jauno tehniķu centra ar rezultātu 51.636 kg, bet trešo vietu ieguva komanda Abrakadabra.

Studentu konkurencē tiltu veidošanā uz vietas uzvaru izcīnīja komanda JAM ( Artūrs Vēvers,  Jānis Lungevičs, Māris Puriņš- RTU) ar rezultātu 247.779 kg, otro vietu ieguva komanda Ampēriņš (Aleksandrs Riguns - RTU) ar rezultātu 111.988 kg, bet trešo vietu ieguva komanda Stabilo boss (Timmu Tollimägi, Tanel Ärm, Liisu Miller) no Tallinas Tehniskās universitātes ar rezultātu  44.019 kg.

Vissaspringtākā konkurence valdīja lielo tiltu kategorijā, kurā piedalījās vairākas komandas, tostarp arī iepriekšējo gadu uzvarētāji gan Latvijā, gan pasaulē. Pēc spraigām sacensībām noskaidrojās, ka izturīgāko tiltu uzbūvējusi komanda Bride iT (Lauris Lubgans, Lauris Lodītis, Kristaps Zeps; RTU), uzrādot rezultātu 425.246 kg, otro vietu ieguva komanda Bridge That (Krišjānis Silickis, Mārtiņš Ķīķeris, Kristaps Kroičs; RTU) ar rezultātu 403.786 kg, bet trešo vietu ieguva mazo tiltu kategorijas līderi komanda JAM ar rezultātu 343.874 kg.

Abu studentu kategoriju labāko tiltu būvnieki dosies pārstāvēt Latvijas godu arī Pasaules Spageti konstruēšanas čempionātā RECCS 2016, kas norisināsies šī gada 26. maijā Budapeštā, Ungārijā. 

Sacensības STiKS 7 organizē RTU Mašīnzinību, Transporta un Aeronautikas fakultātes Studentu pašpārvalde sadarbībā ar RTU Studentu Parlamentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko