Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Starptautiskais Saab klubu salidojums Latvijā

Siguldas apkārtnē aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās INTSAAB 2018 - starptautiskais Saab klubu salidojums, pulcējot vairāk nekā 300 Saab automašīnu draugus, kuri bija ieradušies ar 160 Saab spēkratiem, portālu Diena.lv informēja biedrības Saab klubs valdes priekšsēdētājs Edgars Strautiņš.

INTSAAB 2018 tika rīkots par godu Latvijas Saab kluba 20. jubilejai - tas ir vecākais viena auto zīmola klubs Latvijā un otrs vecākais auto entuziastu klubs aiz Antīko automobiļu kluba. Latvijā INTSAAB notika otro reizi – pirmais pasākums norisinājās 2008. gadā Cēsu apkaimē un saņēma ļoti pozitīvu novērtējumu no dalībniekiem.

Šoreiz par INTSAAB 2018 centrālo norises vietu tika izvēlēts atpūtas komplekss Ratnieki Siguldas apkaimē. Organizatoru komanda papildus jau tradicionālajai pasākuma programmai – piektdienas vakara burziņam (BBQ party), sestdienas svinīgajām vakariņām, rezerves daļu tirdziņam un svētdienas klubu vadītāju sapulcei – dalībniekiem bija sagatavojusi dažāda veida aktivitātes, lai katrs varētu izvēlēties sev tīkamākās. Pasākuma programma ietvēra fotoorientēšanos, regularitātes ralliju un dažādas ekskursijas, piemēram, uz Līgatnes padomju slepeno bunkuru un Valmiermuižas alus darītavu.

INTSAAB 2018 apmeklēja arī kāds īpašs viesis – kādreizējais rallija pilots Simo Lampinens, viens no pirmajiem četriem "lidojošajiem somiem", kuri uzsāka somu dominēšanu pasaules rallija trasēs. Lampinens pie Saab 96 rallija auto stūres ir izcīnījis daudzas vēsturiskas uzvaras, tai skaitā starptautiskos rallijos.

Pasākuma organizēšanā tika ievērota no 2004. gada ieviestā un starp dalībniekiem ļoti populārā tradīcija pirms paša galvenā pasākuma rīkot vismaz pāris "pirms-tūres", kurā noteiktam dalībnieku skaitam (parasti 10-20 ekipāžas) tiek dota iespēja nedēļas laikā tuvāk iepazīt uzņemošo valsti un pasākuma rīkotājus. Šogad notika divas pirms-tūres – no dienvidiem un ziemeļiem. Dienvidu pirms-tūre sākās Liepājā 5. augustā un virzījās tālāk uz Kuldīgu, Ventspili, Miķeļbāku, līdz finišēja 9. augustā Rīgā ar ekskursiju Rīgas Motormuzejā un izaicinājumiem Biķernieku kompleksās sporta bāzes lielajam sacīkšu aplī, kur dalībnieki varēja pārbaudīt savas auto vadīšanas prasmes sacīkšu režīmā. Ziemeļu pirms-tūre savukārt sākās Tallinā 6. augustā un virzījās tālāk uz Narvu, Toilu, Kohtla-Jervi, Kolkju pie Peipusa ezera, Valgu, Cēsīm, Rīgu (tai skaitā Rīgas Motormuzeju un Biķernieku kompleksās sporta bāzes lielo sacīkšu apli kopīgi ar dienvidu pirms-tūres dalībniekiem) un finišēja Saulkrastos 9. augusta vakarā, pastāstīja Strautiņš.

Latvijas Saab klubs ir dibināts 1998.gadā, sapulcējoties kopā 12 šīs skandināvu auto markas entuziastiem ar kopīgu mērķi popularizēt šos interesantos un nedaudz atšķirīgos, tradīcijām bagātos automobiļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko