Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ģimenes ceļo ar vēlmi izzināt, izpētīt un izskraidīties

Kad visas vietas, kur mammas un papi var piestūķēt pilnus vēderus, kamēr viņu bērni turpat blakus kaut kur lēkā un skraidelē, ir jau sen kā nominētas ģimenē draudzīgās vietas statusam, tad nu tiek sauktas tās vietas, kur jautri var pavadīt laiku arī bez ēšanas. Visas vietas, par kurām šogad balsots Bērnu un ģimenes lietu ministrijas mājaslapā un portālā Delfi, piedāvā aktīvu atpūtu. Šāda aptauja tika rīkota jau piekto gadu pēc kārtas, un šogad tajā piedalījās vairāk nekā 700 dalībnieku, no kuriem visvairāk atzinīgi novērtēja šādas vietas.

Vidzemē - viesu māja Ķoņu dzirnavas. Ķoņu dzirnavas, kas atrodas Ziemeļlatvijas gandrīz pašā attālākajā nostūrī, ir vienīgā vieta Latvijā, kur vienkopus redzams, kā XIX gs. starp dzirnakmeņiem tika malti graudi un kā vilna tika kārsta un vērpta.

Zemgalē - kempings Labirinti. Lauku sētā netālu no Iecavas tapis pamatīgs atrakciju laukums, kur visiecienītākie ir batuti. Var arī izmēģināt izskriet labirintus, uzspēlēt labirintbolu, nobraukt ar gaisa krēslu - šūpolēm, kas iestiprinātas trosē, vai pastaigāt ar koka kājām.

Kurzemē - viesu nama Imula Pasaku mežs. Kandavas-Sabiles šosejas malā gleznainā Abavas ielejā ir meža nostūris, kurā ir Pasaku mežs. Te sastopami trīs sivēntiņi, katrs pie savas mājiņas, nešpetnais vilks, stāv pirtiņa ar zaķēniem, viņu rūpīgo mammu un nopietno zaķu tēvu, labsirdīgo Kaķīti ar savām dzirnaviņām. Mežā ir deviņi pārsteigumu stūrīši.

Latgalē - dabas parks Daugavas loki. Daugavas loku dabas parks stiepjas no Daugavpils līdz Krāslavai, kur upe met astoņus līkumus. Naujienas Novadpētniecības muzejs ir pirmais apstāšanās punkts, no kura var doties tālāk uz Juzefovas parku ar Marijas taku un Juzefovas baznīcu, Dinaburgas pilskalnu. Pa ceļam ir Vasargeliškas skatu tornis. Dabas izziņas taka izveidota Markovas pilskalnā, kur netālu ir etnogrāfiskais muzejs Slutišķu sādža.

Rīgā un Rīgas rajonā - Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs.

Tā ir vienīgā vieta Latvijā, kur var apskatīt 80 gadu vecu gumijkoku, cipreses, 45 palmas. Tropu siltumnīcā ir orhidejas un papardes. Šeit bērni var uzzināt visu par augļu un sēklu izplatīšanos. Ekspozīcija iepazīstina ar nelielām eļļas augu, šķiedraugu, krāsaugu un garšaugu kolekcijām. Ekspozīcijās ir daudzi reti augi, kuru eksistence dabā ir apdraudēta.

Iepriekšējos gados visbiežāk bija minēts Līgatnes dabas takas, Lido centrs Krasta ielā, Rīgas zooloģiskais dārzs, Tērvetes dabas parks, rūķu ciems Lediņi Jelgavas rajonā, zirgu sēta Klajumi Krāslavas rajonā, Laumu dabas parks Talsu rajonā, Brīvdabas muzejs, atpūtas centrs Mazais Ansis, atpūtas bāze Zviedru cepure, Annas Āzes meža muzejs - ekspozīcija Balvu rajonā, Kalvenes zoodārzs Cīruļi un Turaidas muzejrezervāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko