Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gumijkoks stresā pēc vietas maiņas

"Man ir gumijkoks, apmēram 2 m augsts. Visu laiku tas auga ļoti labi. Tagad, nomainot dzīvesvietu, izskatās, ka kokam ir stress. Tas beidzis dzīt jaunas lapas. Vienam stumbram apakšējās lapas kļuva dzeltenas un nobira. Vai es to būtu pārlaistījusi? Kā pareizi jākopj gumijkoks, un cik bieži tas jāpārstāda?" jautā Jana Raugule.

Atbild Nacionālā botāniskā dārza Salaspilī eksperte Zane Purne: "Ar lapu biršanu un dzeltēšanu gumijkoks tiešām norāda, ka pārdzīvo stresu. Ideāli būtu - ja iepriekš tas stāvējis, piemēram, pie rietumu loga, to likt pie rietumu loga arī tagad, jo augs piemērojas gaismas avotam. Ja augs pārvācoties nav ļoti samocīts, pēc 1-1,5 mēnešiem tam vajadzētu sākt dzīt jaunas lapiņas. Augsnei jābūt mitrai, bet ne slapjai. Nepārlaistiet! Lielākā kļūda, ko cilvēki pieļauj, redzot, ka augs zaudē lapas, - sāk pastiprināti laistīt. Taču, ja augam lapu ir maz, ūdenim nav kur izgarot, un saknes mitrumā nosmok. Vai pārstādīt? Jo lielākā podā stādīsiet, jo lielāks tas augs. Mans ieteikums - divreiz gadā varat gumijkoku apgriezt. Tas labi padodas griešanai un ātri sāk dzīt jaunas lapiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko