Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izlozēti LNSO mūziķu koncerta Trio variācijas ielūgumu ieguvēji

Seko Diena.lv sociālajos tīklos Draugiem.lv, Twitter un Facebook, iesaki šo Diena.lv ziņu arī draugiem un laimē vērtīgas balvas!

Ielūgumus divām personām uz Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mūziķu koncertu Trio variācijas, kas ceturtdien, 8.maijā, plkst.19.00 notiks Lielajā Ģildē saņem Edgars Dzenis un Indra Kārkliņa! Apsveicam!

Ielūgumus varat saņemt uzrādot personu apliecinošu dokumentu Diena.lv redakcijā pie apsarga – Mūkusalas ielā 15, Rīgā (arī vakaros).

Skaists maija vakars, četri mūziķi, pieci skaņdarbi un piecas dažādas instrumentu kombinācijas. Anetes Točas lokanā flauta, Mārtiņa Circeņa vijīgā klarnete, Ievas Upatnieces līganais čells un Elīnas Bērtiņas šmaugie klavierpirksti uzburs rokoko ornamentus (Haidns), elegantu neoklasicismu (Martinū), čārlstonisku tokātu (Konesons), mūžīgo vērtību zīmes (Karlsons) un klezmeriskas rotaļas (Mučinskis). Jozefa Haidna gaišais, piemīlīgais un rotaļīgais flautas trio ir liecinājums tam, kā 18. gadsimta beigās strauji auga flautas popularitāte – tas bija otrais populārākais amatiermūziķu instruments aiz klavesīna. Savukārt Bohuslava Martinū simpātiskā trio ir liecība tam, ka Haidna un viņa laikabiedru muzikālās idejas guva jaunu elpu un saturu 20. gadsimta pirmajā pusē, kad laba tiesa Eiropas komponistu aizrāvās ar neoklasicismu. 

Viens no šī koncerta iespaidīgākajiem nogriežņiem būs Jura Karlsona opusa Zīmes baudīšana. Komponists par šo nesen rakstīto efektīgo un maķenīt noslēpumaino opusu saka: "Ne velti mēdz teikt, ka dzīve ir ceļš. Un kā katrā ceļā, arī šajā varam sastapt norādes – zīmes. Būtiski ir tās ieraudzīt. Bet varbūt saklausīt? Likteņa zīmes, Laika zīmes, Gaismas zīmes, Tumsas zīmes, Uguns zīmes, Zvaigžņu zīmes, Skaņu zīmes..." Koncerta noslēgumā – poļu izcelsmes amerikāņu komponista Roberta Mučinska Fantasy Trio. Tas ir klezmeru mūzikas, Bartoka ritmikas un amerikāņu tvēriena kokteilis, ko aizraujoši klausīties – tik reljefas ir līnijas un tik dzīvīga ir komponista valoda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko