Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Izstādē "Riga Food" noskaidros 2009. gada Latvijas labāko konditoru

Lai noskaidrotu Latvijas labāko konditoru, 14. starptautiskajā pārtikas izstādē              "Riga Food 2009" 9. septembrī notiks "Latvijas konditoru konkurss 2009". Konkursu rīko SIA "Gemoss" sadarbībā ar "Pritchitts Foods", SIA "Pure Food" un biedrību "Pavāru klubs".

Šogad konditori par gada labākā meistara titulu cīnīsies, gatavojot četru veidu mazās banketa kūciņas, izmantojot visdažādākās tehnikas. Meistari konkursa darbus varēs veidot četrarpus stundas.

"Latvijas konditoru konkursā 2009" var piedalīties jebkurš kvalificēts konditors, turklāt nav noteikti dalībnieku vecuma ierobežojumi. Tiks vērtēta darba organizācija, meistarība, noformējums, garša un produktu saderība, kā arī atbilstība tēmai. Vērtēts tiks katrs kūciņu veids atsevišķi un punkti tiks summēti. Konkursa atlases kārtas rezultāti būs zināmi 25. augustā, savukārt finālā 9. septembrī par prestižo titulu sacentīsies ne vairāk kā astoņi dalībnieki.

Konkursu vērtēs starptautiska žūrija piecu cilvēku sastāvā, kurā būs pieredzējuši nozares speciālisti.

Lai pieteiktos konkursam, jāaizpilda pieteikuma anketa un līdz 2009. gada 17. augustam jāsūta uz e-pastu [email protected] vai uz SIA "Gemoss" pasta adresi Mūkusalas iela 73, Rīgā, LV-1004, ar norādi "Latvijas konditoru konkursam 2009". Pieteikuma anketa un konkursa nolikumu var atrast www.gemoss.lv .

Pērn saldajā un vizuāli krāšņajā konkursā "Baltijas 2008. gada konditors", kura tēma bija "Manas valsts arhitektūras pērle", pirmo vietu ieguva Olga Kočargina (Latvija, SIA "Reaton, Ltd"), kas pārsteidza skatītājus un apmeklētājus ar torti Melngalvju nama izskatā, otro vietu ieguva          Kristi Veldemane no Igaunijas (Kristi Veldemann, a/s "Frens"), bet trešo vietu ieguva lietuviete Jūrate Milžiniene (Jūratė Milžinienė, IKI "Kalniečiai"). Savukārt titulu "Latvijas 2007. gada konditors" ieguva SIA "Meduslācis" konditore Laila Magina, kuras pagatavotā kāzu torte tika atzīta par labāko.

Kā  zināms, 14. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2009" notiks 2009. gadā no 9. līdz 12. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi "Riga Food 2009" papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma, ar kuru var iepazīties izstādes mājas lapā www.rigafood.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko