Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Izsūdzu grēkus par dzīvesveidu

Piektajā stāvā uzkāpju pa trepēm, lifts aizbrauca bez manis. Mundrumam tas labi. It sevišķi pirms konsultācijas pie kosmetologa - būs veselīgs sārtums. Ienākot Veselības centra 4 skaistumkopšanas klīnikā 4.dimensija Jeruzalemes ielā 1, uzreiz tieku pamanīta. Telpā cilvēku nav daudz, pārsvarā pļāpā veselības centra darbinieces un skan mūzika, kas rada neuzbāzīgu rosību.

Administratore tekalē šurpu turpu, īpaši uzpasējot kādu klienti. Lēnā garā noģērbju virsdrēbes, sakārtojos. Mājīgi. Plauktā ieslidinu šalli un esmu gatava. Cierēju virzienā, kur, uz dīvāniem iekārtojušās, gaida dāmas, bet dabas balss sauc skaļāk. Meklēju tualeti. Iznākot esmu pārsteigta - mani jau meklē un gaida. Svarīga saruna

Maza telpa, baltas žalūzijas, gaiši dvieļi, koks. Telpa ir mājīga. "Stāstiet, kāpēc nācāt?" kosmētiķe man jautā. Mans uzdevums ir vienkāršs, jo gribu uzzināt padomus ādas kopšanā. Ērti atlaižos un stāstu savu sāpi. Fonā skan klusa mūzika, pat koncentrējoties nespēju sadzirdēt radiostaciju. Kosmētiķe klausās un, mazgājot rokas, turpina uzdod jautājumus.

Viņas pirkstu gali atklāj visu. Spilventiņi ādai vietām pārslīd ne tik viegli. Ceru - tas nav manas sejas defekts, bet spilventiņu krokojums. Viss sākas ar maniem sejas kopšanas paradumiem. Kā grēksūdzē atzīstos par dzīvesveidu, par produktu izvēli. Izstāstu visus savus soļus sejas tīrīšanā. No manas puses pagaidām tas viss. Viņa izstāsta savu, ekspertes, viedokli un sīki raksturo manu ādu. Esmu guļus, acu kontaktam tas neder. Ceļoties trāpu krēslam gandrīz uz malas, lai neapmetos apkārt, mani pieskata. Aprakstot manas ādas defektus un efektus, kosmētiķe raksturo produktu konsistenci un demonstrē uz savas ādas, un ar pirkstu galiem ļauj izjust arī man.

Sejai bīstams ieradums

Manī raugās gaiša, kopta seja. Savukārt manā sejā kosmētiķe pamana izteiktas grimases. Šādu manu ikdienas paradumu viņa jau uzreiz ievērojusi. Tik dziļa mīmika sejai neesot laba, āda tiek ievagota, tāpēc jākopj vēl rūpīgāk. Viņa nomazgā rokas vēlreiz un turpina stāstīt, kā jākopj. Klausos. "Ko jūs tagad darāt?" kosmētiķe pārtrauc savu sacīto. Ātri mēģinu noraudzīties sevī no malas un uzminēt. "Grimašojos?" Izrādās, ir vēl trakāk - mana roka saliekta elkonī un plauksta iespiesta sejā. Kosmētiķe atvainojas, ka parasti neaizrāda, bet tāda grimase ir bīstama sejai. Paldies Dievam, ka esmu tik jauna, un, ja ātri izskaudīšu savus sliktos paradumus, būs labi.

Kaitīgo ieradumu un paradumu, šķiet, man ir daudz. Tāpēc kosmētiķe man iesaka nelepoties, ka neko nelietoju sejas ādas uzlabošanai. Ir sievietes, kurām laba sejas āda ir no dabas dota. Bet man? Šķiet, ne gluži. Saruna ir nopietna, taču tajā pašā laikā viegla, it kā runātu ar paziņu. Un ar paziņu var mazliet parunāt arī par krīzi un to, ka katrs mēs esam savas kosmētikas meklējumos.

Kāpēcīša jautājumi

Vēl jāpiemeklē demokrātiska kosmētika tieši manai ādai un makam. Tomēr es vēl uzdodu dažus kāpēcīša jautājumus. Iespējams, smieklīgus, jo pat cilvēkam, kurš kopj seju tik minimāli kā es, to vajadzētu zināt. Bet atbildes ir nopietnas. Ādas kaprīzēm piemeklējam piemērotu procedūru kosmētiskajā salonā, kaut gan klīrējos, ka man diez vai tas derēs. Pārrunājam procedūras plusus, un kosmētiķe kliedē šaubas, vai mana "tik īpašā sejas āda" to izturēs. "Cik maksā krēmi?" izsperu ātri, lai neaizmirstas. "Iesim, jums parādīšu," viņa aicina. Pie pirmā plaukta nav visu produktu, kurus man varētu ieteikt. Bet labi vien ir, cenas man nešķiet pievilcīgas. Telpas otrā pusē pie otrā plaukta ir citas lietas un arī cenas citādas. Man piemērotie krēmi maksā no 15 līdz 19 latiem. Informācijas par krēmu atšķirībām daudz, pārprasu domu sakārtošanai.

Laiks norēķināties. Pie reģistratūras galda ir klienti. Mazliet uztraucos, cik man būs jāmaksā. Kad zvanīju, piemirsu pajautāt. Uztrauc arī tas, ka skaidrā naudā ir tikai divi lati. Nekad nevar zināt, vai ar karti varēs norēķināties. Bet var! Cenu kartē kosmētiķe meklē cenas, jo uz konsultācijām klienti bieži nenākot. "15 latu?" dzirdu pārrunās ar administratori. Nē, pārpratums! Konsultācija maksā Ls 5. Kosmētiķe izstāsta par darba laikiem un iedod līdzi brošūriņu, kurā minētas visas cenas. Iveta - viņa uz brošūras uzraksta arīdzan savu vārdu. Parakstu čeku un atvados. Pogājos pie spoguļa, bet Iveta vēl neaiziet, pavada. Tikai tad, kad gandrīz esmu pa durvīm ārā, viņa pievēršas nākamajam klientam.

***

Veselības centrs 4

Veselības centra 4 skaistumkopšanas filiāles:

4.dimensija Jeruzalemes ielā 1,

Dinastija Brīvības ielā 224,

Wellslim Brīvības ielā 108

Nekas tā nepalīdz tikt galā ar ikdienas stresu, ko rada sanāksmes, tikšanās, darba intervijas, kā kārtīga izdejošanās. Uzdrīksties un aizej - deju nodarbībās valda demokrātija. Mūzika un deju soļi vakaram ir piemērotāki nekā aktīva sportošana. Deja palīdz arī pret depresiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko