Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Izteiksmīgu acu skatienu var panākt ar vienkāršu tušu

Bez skropstu tušas mēs jūtamies neapģērbtas. Pat ikdienas grims šķiet nepabeigts. Skropstu tušu piedāvājuma klāsts ir liels, vai ik gadu klajā tiek laista jauna, uzlabota. To ražotāji sacenšas, lai radītu īstu šedevru, un eksperimentē ne tikai ar sastāvdaļām, kas padara skropstas garākas, biezākas, bet arī ar birstītēm un pat skropstu tušas tūbiņas dizainu.

Pērkot skropstu tušu, jāpievērš uzmanība birstītei. Piemēram, izliekta birstīte piemērota acs formai un izveidota tā, lai varētu uzkrāsot visas skropstas ar vienu kustību. Plānas un ne pārāk garas skropstas vieglāk krāsot ar kuplu birstīti. Birstīte ar kupliem, bet cietiem sariņiem palīdzēs izstiept biezas un spurainas skropstas, bet ar retiem sariņiem palīdzēs nesaķepināt biezas skropstas. Lai nu kā, izvēlēties un atrast sev piemērotu skropstu tušu nav viegli. Tas ir tāpat, kā meklēt sev piemērotu apģērbu, - jāizmēģina vairākas, līdz atrod tādu, kas der tieši jūsu skropstām. Katrai iespējams atrast savu - dekoratīvo ar vitamīniem, pagarinošo, kuplinošo, jutīgām acīm bez smaržas (antialerģiska, bez spirta), bezkrāsaino ar vitamīniem, ūdensizturīgo. Tomēr eksperti atklāj, ka perfektas skropstas un izteiksmīgu acu skatienu var panākt ar vienkāršu tušu, ja zina dažas nianses. Ar ko sākt?

Bieži saglabāt skropstu tušas vēlamo efektu visas dienas garumā ir grūti, jo tā izsmērējas. Protams, ir risinājums - ūdensnoturīgā skropstu tuša. To lietojot, nebūs jābaidās no asarām, peldēšanās un lietus, bet to nav ieteicams lietot neierobežoti. Lietojot ūdensnoturīgo tušu ilglaicīgi, skropstas kļūs trauslas un lūstošas. Ūdensizturīgu tušu labi noņemt tikai ar taukus saturošiem preparātiem, piemēram, krēmu. Uzklājot rīta meikapu, jebkurai kosmētikai - arī krēmam - acu zonā jāļauj iesūkties, iedarboties. Pirms uzklāt skropstu tušu, uzliek pūderi arī zem un virs acīm.

Ķemmē skropstas

Tikai ar skropstu tušu garas skropstas uzliekt būs grūti. Tam paredzēts skropstu veidotājs - uzliecējs. Speciālisti iesaka skropstas uzliekt pirms krāsošanas, ne pēc - tas padarīs acis vizuāli lielākas. Uzliecot skropstas, eksperti piekodina darīt to maigi, nenodarot skropstām pāri.

Lai acu skatienu darītu dabiski izteiksmīgu, kosmetologi iesaka kontūru acu maliņā veidot, nevis velkot līniju, bet punktojot ik pēc neliela intervāla, tad saplūdinot.

Savukārt, lai veidotu izteiksmīgās kaķacis vai mandeļformas acis, speciālisti iesaka neaizmirst īpaši iekrāsot arī skropstas acu kaktiņos.

Garas, izteiksmīgas skropstas var iegūt, uzklājot tušu vairākās kārtās. Eksperti ieteic - kamēr vēl nav nožuvusi pirmā uzklātā tušas kārta, ar metāla skropstu ķemmīti tās izķemmēt. Metāla ķemmītes ir efektīvākas nekā plastmasas, jo tās ir smalkākas un izķemmēs atsevišķi katru skropstu. To pašu efektu var panākt ar izmazgātu tušas birstīti. Lai neļautu skropstām salipt, otru tušas kārtu ieteicams likt ar īsu birstīti, pagaidot, kamēr tuša mazliet apžuvusi.

***

Skropstu krāsošana

- Nepieļauj, ka tavas skropstas tuša saķepējusi. Tā izskatījās modīgi 60.gados, bet netiek novērtēta mūsdienās. Pēc tušas uzklāšanas atlikumu no skropstām noņem ar salveti.

- Nelieto melnu skropstu tušu, ja tev ir virs 40. Kļūstot vecākai, tev vispār ir jāizvairās no melniem toņiem, jo tie izskatās pārāk skarbi, raupji.

- Ievies tumši brūno skropstu tušu, ja tev ir virs 40. Ja tev galigi nav laika, tā var būt pat vienīgais acu make up.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko