Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Jau otro reizi notiks starptautiskais improvizācijas teātra festivāls IMPROFEST RĪGA

"Vairāk improvizācijas!" - tieši tā skan šī gada starptautiskā improvizācijas teātra festivāla IMPROFEST RĪGA 2015 sauklis. Festivāls Rīgā notiks no 28. oktobra - 1. novembrim un tā mērķis paliek nemainīgs - popularizēt improvizācijas žanru Latvijā. 

Pašmāju improvizātoriem festivālā būs iespēja piedalīties meistarklasēs, ko vadīs pasaulē un Eiropā pieprasīti un atzīti pasniedzēji, savukārt skatītājiem būs iespēja šos pasniedzējus novērtēt darbībā kā improvizātorus - uz skatuves, vēsta festivāla organizatori.

Savukārt skatītājus priecēs festivāla ietvaros paredzētās divas viesizrādes - 30. oktobrī plkst.21.00 un 31. oktobrī plkst.20.00, kurās uzstāsies festivāla viesi Jim Libby (ASV), Jacob Banigan (Kanāda), Per Gottfredsson (Zviedrija), Johan Humlesjö (Zviedrija). Izrādes valoda - angļu.

Par festivāla viesiem: 

Jim Libby (ASV) ir plaši pazīstams un atzīts improvizācijas teātra aktieris Eiropā un pasaulē. Ar savu grupu English Lovers ir pieckārtējs Nacionālā Teātra Sporta čempions Austrijā, kur šobrīd arī dzīvo un strādā. 

Jacob Banigan (Kanāda) ir improvizators ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi uz skatuves. Viņš ir piedalījies 50 stundu garā impro maratonā Anglijā un atzīst, ka pat pēc divu dienu non-stop impro viņš nevarēja sagaidīt, kad atkal varēs uzstāties.  

Per Gottfredsson (Zviedrija) spēlē Stockholms improvisationsteater, kur viņš ir radījis vairākas garās formas metodes, kuras šobrīd izmanto daudzi teātri ne tikai Zviedrijā, bet arī Eiropā. 

Johan Humlesjö (Zviedrija) - Stockholms improvisationsteater. Improvizātors ar vairāk nekā 22 gadu skatuves pieredzi. Viņš ir spēlējis un režisējis dažādas garās formas izrādes, ir pasniedzis teju visā Eiropā un ir Stokholmas improvizācijas teātra mākslinieciskais vadītājs no 1995. gada.

Šis būs jau otrais improvizācijas teātra festivāls IMPROFEST RĪGA. Pirmo reizi tas norisinājās 2014. gada oktobrī, kad ar meistarklasēm un šovu Latvijā viesojās Čikāgas improvizācijas teātris IO.  

Izrādes notiks - kinoteātrī K Suns, Berga bazārā. 

Biļetes - Biļešu serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Pieteikties meistarklasēm iespējams rakstot uz [email protected].

Organizē: improvizācijas teātri RIT, Spiediens, KIT.

Atbalsta: viesnīca Albert Hotel, radio SWH.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko