Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jauns deju treniņš soul mūzikas ritmos

Rudens klāt! Lietus un ekonomiskā krīze arī. Tāpēc ir absolūti nepieciešams izvēdināt galvu, iztirināt gurnus, izlocīt vēderus un izmēģināt jauno deju treniņu - Nike Rockstar Workout (NRSW) Nu Soul. Viens no svarīgākajiem elementiem šajā treniņā ir mūzika - nu soul ir soul, funk, R&B un hip hop mūzikas veidu savienojums.

Diena pārliecinājās, ka treniņā kustības sakārtotas tādā secībā, ka bieži vien atbilst mūzikas vārdiem, jo Nike treniņos vienmēr ir standarta veida mūzika un horeogrāfija, ko pats treneris nedrīkst mainīt, tāpēc iegūsti zināmu kvalitātes garantiju. Tas gan nenozīmē, ka visi treniņi ir vienādi. Sākumā treneris iemāca horeogrāfijas pamatelementus, bet pašu horeogrāfiju apgūst laika gaitā, tāpēc vieglāk iejusties grupā, ja esi pieredzējis deju nodarbību apmeklētājs, kam nejūk kājas ar rokām, turklāt pievienojies NRSW vingrotājiem laikā, kad treneris māca pamatelementus.

Horeogrāfi

Jaunā nodarbība no rokstāru sērijas ir fitnesa deju treniņš, kas radīts sadarbībā ar pasaules līmeņa horeogrāfiem, taču tam vairs nav viena autora, kā tas bija šo treniņu sākumā, kad horeogrāfiju veidoja vairāku Madonnas koncertu horeogrāfijas autors Džeimijs Kings. Šoreiz pie horeogrāfijas ķērušās divas sievietes - Sisilija Bredlija un Olisa Tomsone, kas strādājušas ar pazīstamiem hip hop māksliniekiem, piemēram, Misiju Eliotu, Īvu, Daddy Yankee un G-Unit, veidojot mūzikas video Pass that Dutch, Get Your Freak on un Candy Shop. Lai šī horeogrāfija Latvijā nonāktu tās oriģinālajā izskatā, katrā pasaules daļā, arī Eiropā, ir horeogrāfijas autoru apmācīti treneri, kas tālāk horeogrāfiju iemāca citiem treneriem, kam jānoliek speciāls eksāmens, lai garantētu oriģinālā treniņa kvalitātes saglabāšanu. Latvijā jauno deju treniņu var apgūt pie Ralfa Upmaņa un Danutes Tammes Tropic Fitness & Spa Club, KasparaOzoliņa sporta klubā Veselības fabrika, Veronikas Matvejevas (Vero) modeļu aģentūrā Vacatio, Baibas Klints deju studijā Soul Sisters Dance Studio, Martas Kešānes klubā A+S, Evelīnas Parhomenko un Natašas Glušakas sporta kluba Atlētika Centra filiālē, Arinas Saikovskas un Aļonas Sļadzevskas sporta klubā Sportima.

Ieguvumi

Lai gan deju aerobika tiek pieskaitīta pie sirdi trenējošajiem un taukus dedzinošajiem kardiotreniņiem, ieguvums ir kas vairāk. Veidojot sarežģīto horeogrāfiju, kur liriskais mijas ar dinamisko, tiek trenēta arī ritmiska koordinācija, muskuļu spēks un lokanība. Bet pats gavenais - ir interesanti, nav jāskatās pulkstenī ar mokpilnu skatienu, un treniņa vidū izpildītā vēderprese un citi spēka vingrojumi tiek iesaistīti horeogrāfijā, nevis 15 minūšu sāpēs jālokās uz grīdas, kā tas notiek tradicionālajos kardiotreniņos, kuru beigās seko spēka daļa.

Treniņa dalībniekiem tiek solīts autentisks austrumu krasta Ņujorkas deju stils, kas balstīts hip hop pamatos, - viļņošanās, skrējieni, slīdēšana un b-boying. Citi soļi ir aizgūti no stepa un džeza. Šis unikālais kustību stils pieprasa līdzsvaru starp plūstošām kustībām, komplicētiem elementiem un sportiskumu. Dienas vērtējums pēc diviem treniņiem - lai kā arī sauktu stilu un soļu apvienojumu, horeogrāfiju varbūt arī ir diezgan viegli atcerētries, bet soļi tiešām ir grūti, daudzi arī iepriekš neredzēti. Ja gribi šā tā iekļauties grupas ritmā, tas izdosies bez problēmām, bet glīti izpildīt soļus, kas jādejo sarežģīta un mainīga ritma pavadībā, - tas jau ir izaicinājums!

***

NRSW nu soul treniņa mūzika

1. This Is Serious no Onitsha

2. Tha Rise no Supastition3. Sametime no Joi Starr ft. Kanye West

4. Intro no Nicolay

5. He Is no Onitsha

6. Blackstar no Yahzarah

7. He Will Break Your Heart no Darien Brockington

8. Wishing no Yahzarah9. Everything no Joi Starr10. Move no MonicaBlaire ft.Wajeed

11. Butterfly no Coultrain ft.Wajeed

12. Sacrifice no Darien Brockington ft.Yahzarah

13. What a Day no Ra-Re Valverde

14. Don"t Say Goodbye no Darien Brockington15. PJ"s in da Groove no Antoine Judkins aka DJ Doc

16. Get Up no Mary Mary

17. So Hot no Rahsaan Patterson

18. Feel the Rhythm no MonicaBlaire ft.Wajeed

19. Don"t Give Up no Onitsha

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko