Ķiploks un sīpols zupām, sautējumiem, mērcēm dos pikantumu un tumīgumu. Tos daudzveidīgai garšas buķetei ēdienam pievieno smalki sagrieztus, blendētus, daiviņās vai apceptus cepeškrāsnī. Saldos piparus L.Neimane iesaka pievienot jau gatavam ēdienam. Savukārt čili sastāvā ir viela, kas palīdz notievēt. Garšas pastiprinātājs zupām ir arī mango, ķiršu, ābolu etiķis, sinepes un ingvers. Vecu vecā metode ir gatavu ēdienu papildināt ar svaigiem zaļumiem.
Kā gatavot bez sāls?
Aso garšvielu izmantošana gatavojot ne tikai samazina sāls patēriņu, bet veicina gremošanu, saka dietoloģe Lolita Neimane.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.