Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kādas dāvanas Ziemassvētkos dāvina populāri cilvēki

Uz baltas lapas uzzīmēts zīmējums, pašizdomāts Ziemassvētku pantiņš, paša ierakstīta dziesma - lai cik patiesi būtu nodomi būt oriģinālam un sagatavot Ziemassvētku dāvanā kaut ko no sevis paša, bieži tam nepietiek laika un atbilde jārod veikalā. Bet ko izvēlēties? Praktisko vai skaisto? Kā mēģināt savienot abus un nenošaut greizi.


Dāvana - investīcija

Pauls Timrots, auto žurnālists

Manuprāt, jādāvina kaut kas tāds, ko varētu nosaukt par investīciju - ar ko katrs varētu tikt dzīvē uz priekšu. Drīzāk tā varētu būt kāda grāmata, kāds instruments sadzīvei, piemēram, sievietei - mikseris, vīrietim - urbis. Uzskatu, ka nevajadzētu dāvināt lietas, kas ir suvenīri un kurām praktiskas nozīmes nav, piemēram, lupatu Lāčplēsīšus vai skaistas figūriņas. Dāvanai jābūt gudrai un taupīgai. Šajos laikos lieka greznība nav vajadzīga. Pats jau ilgus gadus esmu nolēmis un ar saviem tuviniekiem sarunājis, ka neviens nevienam neko nedāvina, lai nav jāstaigā pa veikaliem un jātērē laiks, domājot, ko nu katram vajag. Dāvanas parasti tiek tikai bērniem, kuriem tās atnes Ziemassvētku vecītis. Bet tas nenozīmē, ka es iesaku tā darīt citiem --man nav nekas pretī, ja cilvēki viens otru Ziemassvētkos apdāvina.

Ar lietošanas pamācību

Māra Upmane, grupas Astro"n"out soliste

Dāvana ir izdevusies, ja tai pieliek kādu personīgo faktoru - stāstu vai dāvanas lietošanas instrukciju, piemēram, uz dāvanas uzraksta, kā to lietot, kādiem vakariem un ar ko kopā, kas beigās var izrādīties pats dāvinātājs. Kartītes ar ierastajiem pantiņiem mūsdienās vairs tik ļoti nesajūsmina - tas jau kļūst garlaicīgi, tāpēc labāk vai nu rakstīt vārdus, kas nāk no paša dāvinātāja, vai uzrakstīt kādu novēlējumu, piemēram, uz piparkūkas. Man pašai ļoti patīk sūtīt pastkartītes Ziemassvētkos, bet tādas, kurās es uzrakstu kaut ko no sevis. Manuprāt, lieliskas ir dāvanas, kas saistītas ar mūziku, piemēram, biļetes uz koncertu. Bet tad jāatceras, ka katram ir sava gaume, un jāizvērtē, kāda mūzika dāvanas saņēmējam varētu patikt. Uzdāvinot divas šādas biļetes, uz vienas no tām var uzrakstīt savu vārdu, tādējādi liekot saprast, ka dāvinātājs uz koncertu vēlas iet ar personu, kurai biļetes dāvina. Mana mamma priecājas par lakatiem - uzskatu, ka ziemā tā ir ļoti atbilstoša dāvana, kad ir auksti un gribas iedot citam siltumu. Man ļoti mīļa dāvana, ko es reiz saņēmu, bija liels sirdsveida gumijas termofors - tā noteikti nav bijusi dārga dāvana, bet ietver praktisko un skaisto, kas, manuprāt, ir svarīgi, izvēloties dāvanas, - atrast līdzsvaru starp šiem abiem. Es iesaku neiespringt uz dāvanu pakošanu - man pietiktu, ja dāvana ietīta folijā un aplikta ar banti.

Krustdēla zīmējums

Atis Auzāns, Daugavpils kora vadītājs Koru karos

Vislabākā dāvana ir tā, kas nāk no sirds, kas paša rokām darināta, kas saistīta ar cilvēku, kuram dāvanu vēlas pasniegt. Ja es būtu bērns, mēģinātu pats savām rokām kaut ko uztaisīt. Nu jau vairs neesmu, tāpēc kā dāvanu cenšos pasniegt kādu ierakstītu dziesmu. Šogad, cik būs iespējams, sagatavošu no sevis kaut ko saistībā ar mūziku vai fotogrāfijām. Bet iespējas ir tādas, kā ir - visbiežāk tas ir laika trūkums, kas neļauj par dāvanu pietiekami ilgi padomāt. Tāpēc tiem, kam nepietiks laika kaut ko pašam sagatavot, iešu dāvanu meklēt veikalā. Tajā ejot izdomāju, kam es kaut ko gribu dāvināt un tad attiecīgi meklēju. Piemēram, bērnam tā būs kāda rotaļlieta.

Izvēloties dāvanas, bieži vien klausu tam ko man iesaka draudzene. Es pats vairāk esmu praktisko dāvanu cienītājs, bet, protams, ja man uzdāvina ziedu pušķi, kas tiešām nāk no sirds, arī par to es priecāšos. Dāvināšanu kā tādu uztveru ļoti simboliski - nav svarīga dāvanas naudas izteiksme. Tas var būt uz baltas lapas uzzīmēts zīmējums, ko man uzdāvina krustdēls, un vienalga man šī dāvana būs dārga un nozīmīga. Katru gadu kāds no ģimenes saka, ka šogad vajadzētu mazāk naudas tērēt dāvanām, bet vienalga - ieejot veikalā, nospriežam, ka nav ko taupīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko