Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kaķis iecelts par stacijas priekšnieku

Katru rītu, izņemot svētdienas, Tama apzinīgi ierodas darbā Kiši dzelzceļa stacijā un ķeras pie stacijas priekšnieces pienākumu pildīšanas. Uzlikusi priekšnieces cepuri, viņa vēro, kā ļaudis aizsteidzas savās ikdienas gaitās. Deviņus gadus vecā kaķene Tama izpelnījusies daudzu japāņu apbrīnu, jo nevienam citam kaķim nav uzticēts tik atbildīgs postenis. Tamas iecelšana par stacijas priekšnieci nākusi par labu arī dzelzceļa uzņēmumam, jo ievērojami palielinājies pasažieru skaits. Tūristi no visas Japānas apmeklē Kiši staciju, lai aplūkotu neparasto kaķi.

Kaķenes uzraudzītā stacija atrodas Japānas rietumu pilsētā Kinokavā. Pirms viņas ierašanās dzelzceļa līnija strādāja ar zaudējumiem, un dzelzceļa uzņēmums Wakayama Electric bija spiests atbrīvot visus stacijas darbiniekus. Taču kaķene palika un par savu uzticību tika atalgota ar stacijas priekšnieces posteni, ko viņai oficiāli piešķīra uzņēmuma vadība. "Tama ir vienīgā stacijas priekšniece, jo mums bija jāsamazina personāla izdevumi. Viņa nes mums veiksmi," vēsta Wakayama Electric pārstāve Jošiko Jamaki. Japānā kaķi tiek uzskatīti par veiksmes simbolu, un Tama patiešām palīdzējusi uzlabot uzņēmuma finanšu rādītājus. Pēc viņas iecelšanas par stacijas priekšnieci pasažieru skaits šajā dzelzceļa līnijā palielinājies par vismaz 10%, raksta AFP.

"Viņa nekad nežēlojas, lai gan pasažieri nemitīgi mēģina viņu paglaudīt. Viņa ir apbrīnojama kaķene. Viņai piemīt pacietība un personības valdzinājums. Viņa ir ideāla stacijas priekšniece," uzsver J.Jamaki. Dzelzceļa uzņēmums vēsta, ka Tama ir vienīgā sieviešu dzimuma pārstāve uzņēmuma vadībā un ieņem piekto augstāko amatu uzņēmuma struktūrā. Līdz ar augsto amatu Tamai pienākas dažādas privilēģijas. Nesen viņai piešķirts savs birojs, kura atklāšanā piedalījās pilsētas mērs un Wakayama Electric prezidents. "Tama nevēlas atviegloties pasažieru klātbūtnē. Mēs ierīkojām tualeti, kur pasažieri nevar viņu redzēt," informē J.Jamaki. Gada beigās stacijas priekšniece saņēmusi algas pielikumu, kas tiek izmaksāts kaķu barības veidā, ziņo AP. Iespējams, no japāņu pieredzes varētu mācīties arī Latvijas dzelzceļš, lai ar kaķu palīdzību atjaunotu rosību panīkušās stacijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko