Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kāpēc jāēd zemenes?

Zemenes ir lielisks vitamīnu un minerālvielu avots. Tajās ir daudz C vitamīna un karotīna, mazāk B grupas vitamīnu un vispār nav B12, D un E vitamīna. Tumšākās ogās parasti ir vairāk C vitamīna. Ap 150 gramu zemeņu jau nodrošina dienā nepieciešamo C vitamīna devu! Piecas ogas dod to pašu, ko viens liels apelsīns.

Piecās zemenēs ir tikpat daudz antioksidantu, cik četros banānos. Zemenes satur organiskās skābes - ābolskābi, vīnskābi, hinīnskābi, citronskābi, mikroelementus, cukurus - glikozi, saharozi, fruktozi, pektīnvielas, aromātiskās eļļas, olbaltumvielas. Tās ir arī bagātas ar jodu. Salīdzinājumā ar citām ogām zemenes ir īpašas ar to sastāvā esošo olbaltumvielu un dzelzs daudzumu. 100 g zemeņu ir 6,2 g cukura, taču tās nebūt nav saldākās ogas. Apēdot 1 kg zemeņu, cilvēks uzņem 340 kaloriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko