Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kas ir želatīns?

Proteīns, ko izdala no liellopu kauliem vai cūkas ādas un pievieno želējamajam produktam, uzbriedinātu un izšķīdinātu karstā ūdenī. Bezgaršīgā un nesmaržīgā viela ar ēdienu dara brīnumus - šķidrums pārvēršas stingrā želejā.

Agaragars ir želatīns, kas gatavots no Japāņu jūras aļģēm, un tam ir ļoti liels želēšanas indekss. Mājas apstākļos ar šo produktu ir grūti strādāt, jo tas domāts rūpnieciskajai ražošanai, lieliem apjomiem. Ja agaragaru izmanto mājās, tad apjomiem jābūt lieliem, piemēram, piecu litru katlam pietiks naža gala šī produkta. Mājas virtuvē var izmantot mūsu veikalos nopērkamās želatīna plāksnes. Šis produkts ir gatavots no augstvērtīgas cūku ādas, bet tradicionāli želatīns tiek gatavots no govju kauliem.

Plāksnīšu priekšrocība ir tā, ka tās nevajag karsēt, bet tikai četras minūtes izšķīdināt aukstā ūdenī. Ja grib procesu paātrināt, tad silda želatīna šķidrumu ūdens peldē, to maisot. Briestot želatīns palielina masu un arī apjomu. Tikai pēc pilnīgas izšķīšanas to pievieno iecerētajam ēdienam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko