Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Kas to būtu gaidījis?!

Tūrisma portāla IgoUgo.com lietotāju izveidotais saraksts "10 labākās vietas pasaulē, par kurām jūs līdz šim neko neesat dzirdējis". Šajā topā 2.vietā ierindota Sigulda. Ko par to un citām vietām savos komentāros saka ceļotāji?

1. Amarante. Uz austrumiem no Portugāles otras lielākās pilsētas Porto. "Pirmās viesošanās reizē Amarante bija ļoti patīkams pārsteigums un vienīgā lieta, par ko varēja sūdzēties, bija laika apstākļi. Skaistā pilsētas arhitektūra atspīd rāmajos Tamigas upes ūdeņos."

2. Sigulda, Latvija. "Kā Gaujas nacionālā parka vārti, kas atrodas tikai 50 km uz ziemeļaustrumiem no Rīgas, Sigulda ir viena no patīkamākajām mazpilsētām Latvijā, Gaujas krastos, kas lokās cauri mežiem apaugušiem kalniem."

3. Ouberija. Stonhendžas alternatīva Anglijā. "Ouberija ir mazāk pazīstams mītisks akmens krājums, kas atrodas uz dienvidiem no Stonhendžas, taču tikpat iespaidīgs. Lai gan Stonhendžas akmeņi ir izmēru ziņā lielāki, Ouberija var lepoties ar plašuma vērienu."

4. Sorata, 170 km uz ziemeļrietumiem no Bolīvijas galvaspilsētas Lapasas. "Paši bolīvieši Saratas ciemu, kur dzīvo 2000 cilvēku, sauc par vienu no skaistākajām vietām savā zemē. Un salīdzina ar mītisko Shangri-La — pašpietiekamu un harmonisku dzīvesvietu šaurā kalnu ielejā, šķietami šķirti no pārējās pasaules."

5. Kamarkē Francijas dienvidus krastā (attēlā uz vāka). "Netipisks Francijas nostūris ar spāņu un čigānu ietekmi. Lieliska vienas vai divu dienu izklaide tiem, kuriem patīk atpūta brīvā dabā ar eksotisku pieskaņu. Kamarkē ir nacionālais un reģionālais dabas parks ar purviem un mitrājiem Ronas upes deltā."

6. Viktorija. Pilsēta Argentīnas ziemeļaustrumos. "Viktoriju pazīst kā pilsētu uz septiņiem kalniem un ne velti — ainava ir satriecoši skaista. Te sākas Paranas upes delta, kas stiepjas līdz pašai Buenosairesai."

7. Budva. Pilsēta Melnkalnes piekrastē. "Budva ir 2500 gadu sena apmetne aptuveni dramatiskā Melnkalnes krasta vidū. Augsti akmens mūri ielenc rūpīgi uzturētu vecpilsētu uz nelielas pussalas."

8. Bohola. Viena no salām Filipīnu arhipelāgā. "Boholā ir vairāki dabas brīnumi, kas vilina ceļotājus. Lai gan vairākums ierodas un urbanizēto kaimiņsalu Sebu, Boholai ir pašai savs šarms, kas izceļ to citu starpā."

9.Kujutlana. Meksikas pilsēta Klusā okeāna krastā. Melnas smiltis, zaļi viļņi un jūras bruņurupuči. "Pludmale ir galvenais magnēts, kas vilina uz Kujutlanu. Tā ir gara un plata. Jūras veltes ir lielā izvēlē, tās ir svaigas un lētas."

10. Pērtšīra. Apgabals Skotijas augstienes vidū. "Skotijas tūrisma aģentūra bijušajai hercogu mājvietai Blēras pilij piešķīrusi piecas zvaigznes — augstāko novērtējumu, ko var saņemt tūrisma objekts. Turklāt pils atrodas visskaistākajā ainavā, ko Skotija spēj piedāvāt."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko