Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ķermeņa signālu karte

Mūsdienās tiek meklēti arvien vairāk variantu, kā uzlabot savu veselību. Līdztekus tradicionālajām metodēm ir arī neparastākas, kas sākotnēji šķiet aizdomīgas, lai gan ir sertificētas un veiksmīgi darbojas un palīdz cilvēkiem jau vairākus gadu desmitus. Viena no tādām ir Folla metode, kas radusies XX gadsimta 50.gados Vācijā un nosaukta tā izgudrotāja Reinholda Folla vārdā.

Laikus novērst cēloņus


Folla metode ir ārstnieciskās diagnostikas metode, kas pamatojas uz bioloģiski aktīvo punktu noteikšanu uz cilvēka ķermeņa. Ārsts ar pildspalvai līdzīgas ierīces (elektroda) palīdzību nosaka cilvēka organisma bioloģiski aktīvo punktu pretošanās spējas. Rezultātā iegūst slēdzienu par cilvēka organisma vispārējo stāvokli, kā arī par atsevišķu orgānu un to daļu darbību. Procedūra nav sāpīga un ilgst apmēram pusstundu. Sākumā ārsts ar pacientu aprunājas un noskaidro sūdzības, tad sākas pārbaude, kuras laikā tiek izpētīti vairāk nekā simt punktu abās rokās. Katrs punkts atbilst orgānam un/vai tā daļai un funkcijai, audu struktūrai. Liela nozīme ir speciālista izglītībai - Latvijas likumdošana nosaka, ka Folla metode un aparatūra ir sertificēta, arī tiesības veikt diagnostiku ir tikai sertificētiem ārstiem.

Ārsts homeopāts Jūlijs Volgins ar Folla metodi Latvijā strādā jau 15 gadu un ir novērojis, ka metode kļūst arvien pieprasītāka. Kā lielāko plusu J.Volgins min to, ka ar šīs diagnostikas palīdzību slimību iespējams atklāt daudz ātrāk, nekā to uzrāda tradicionālās medicīnas izmeklējumi. Procedūras laikā ārsts vēro enerģijas plūsmu traucējumus organismā, kas ilgstošā laika periodā var izraisīt saslimšanas.

Tradicionālajā medicīnā visbiežāk par veselību liecina orgānu darbība miera stāvoklī, piemēram, asins analīzes tiek nodotas tukšā dūšā. Tomēr par orgānu rezerves spējām iespējams secināt pēc slodzes testiem. Mūsdienās klīniskajā medicīnā izmanto divus slodzes testus, pirmkārt, cukura slodze, kad pacientam tiek dots cukurs un vērota tā ietekme un, otrkārt, veloergometrija - sirds pārbaude ar slodzi. Salīdzinoši, Folla metode ir slodzes tests visiem orgāniem. "Elektrostimulācija dod virtuālu slodzi iekšējiem orgāniem, un diagnostikas laikā ikviens orgāns tiek noslogots, tādējādi var redzēt, kā tie darbojas," stāsta J.Volgins.

Papildina ģimenes ārstu


Ar Folla metodi iespējams individuāli pārbaudīt, kuri ārstnieciskie preparāti būtu vispiemērotākie attiecīgajam cilvēkam. "Piemēram, cilvēkam ir kuņģa čūla, un ir ļoti daudz medikamentu, kas it kā spētu palīdzēt to izārstēt, tomēr ir svarīgi uzzināt, kurš līdzeklis ir vispiemērotākais. Turklāt to var noteikt īsā laikā, nelietojot visus šos medikamentus," stāsta Folla diagnostikas speciālists un turpina, ka, lai izārstētu kādu kaiti, medikamenti cilvēkam var būt neitrāli, kaitīgi vai labvēlīgi. Diagnostikas laikā tiek atrasts labākais variants un individuāli izstrādāta receptūra (nepieciešamie preparāti). Vienkāršākos gadījumos tiek ieteikti vitamīni vai homeopātiskie līdzekļi, sarežģītākās saslimšanās - arī recepšu medikamenti. "Tehnoloģija ļauj izvēlēties ne tikai piemērotākos preparātus, bet arī dažādas ietekmes, piemēram, kā iedarbojas uz cilvēku mobilais telefons, radioviļņi, dators vai pārtikas produkti," skaidro J.Volgins.

Jo smagāka saslimšana, jo lielāka uzmanība jāpievērš preparātam. Kad tas ir izvēlēts, vēlams konsultēties ar ģimenes ārstu: "Man nav tiesību mainīt farmakoloģisku terapiju, ko noteicis ģimenes ārsts. Mērķis ir bagātīgi papildināt ārstēšanu, jo cilvēki ar iesnām pie mums nenāk. Uz diagnostiku nāk jau ar diezgan nopietnām saslimšanām". Ģimenes ārste Elita Adrijane par Folla metodi saka: "Iespējams, tradicionālo metožu piekritēji man oponēs, bet es savā praksē esmu pārliecinājusies, ka diagnoze ar šīs metodes palīdzību tiešām ir precīza, to noliegt nevar. Par pašu ārstēšanu gan es tik skaidri neteikšu, bet medikamentu pielāgošana konkrētajam cilvēkam parasti ir veiksmīga." Tomēr apzvanot lielākās medicīnas iestādes, nācās secināt, ka daudziem ārstiem Folla metode joprojām ir kas jauns un nezināms.

***

Palīdzējusi Folla metode

Anželika Purgale, izmēģinājusi Folla metodi


Meitiņai āda bija kā smilšpapīrs, izskatījās pēc alerģijas, bet feldšere teica, ka tas ir kašķis. Tomēr tas nepārgāja, tāpēc devāmies uz Alerģijas centru Rīgā, kur pateica, ka meitai ir alerģija pret putekļu ērcītēm. Nācās pirkt ļoti dārgus medikamentus, kuri nepalīdzēja. Gāju pie dziedniekiem, bet no tiem nebija labuma. Draudzene ieteica pamēģināt Folla metodi, par kuru es tad vēl neko nezināju, tomēr man bija svarīgi palīdzēt savam bērnam. Diagnostikas laikā noskaidrojās, ka meitiņai ir aizdambējies barības vads. Izrakstīja zāles, un jau pēc nedēļas ādas stāvoklis bija manāmi uzlabojies, tagad viņas āda ir kā samts.

Folla metode palīdzēja arī man atbrīvoties no migrēnas lēkmēm - zāles, nelīdzēja, ārsti nespēja neko pateikt. Izrādījās, ka viena no nierēm normāli nefunkcionē. Nācās tikai palietot selēnu, un es vairs nezinu, kas ir galvassāpes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko