Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ko likt bērna pusdienu kārbiņā?

Kā zināms, skolas ēdnīcas cenšas sagatavot bērniem pēc iespējas veselīgākas un gardākas pusdienas, tomēr daudzi vecāki izvēlas papildus dot savam bērnam līdzi arī pusdienu kārbiņas, lai nodrošinātu tam pilnvērtīgu uzturu. Bet ko vislabāk likt bērna pusdienu kārbiņā?

Lai nodrošinātu optimālu bērna garīgo un fizisko attīstību, jāņem vērā, ka bērna uzturam jābūt pilnvērtīgam un dažādam. Olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki, vitamīni un minerālvielas ir vitāli nepieciešami bērna attīstībai, jo katra no šīm uzturvielām pilda savas funkcijas.

Labs un ērts risinājums, ko likt bērna pusdienu kārbiņās, ir maizītes. Bērna ēdienkartē nevajadzētu iekļaut našķus, piemēram, kūkas, konfektes, čipsus, gāzētos, saldinātos dzērienus. Vislabāk papildu maizītei pusdienu kārbiņā ievietot kādu augli, kas arī būs salds, turklāt veselīgs. Bērnam pēc iekošanas būs nepieciešams arī padzerties, tāpēc nepieciešams papildu ievietot arī kādu dzērienu. Vislabāk būtu piedāvāt bērnam ūdeni, bet var izlīdzēties ar nedaudz saldinātām tējām.

Atceraties ievietot pusdienu kārbiņā arī salvetīti, lai bērns pēc ēšanas varētu noslaucīt rokas, jo īpaši, ja ēsts kāds sulīgs auglis, piemēram, apelsīns.

Maizīšu pagatavošana

Pirmdiena: 2 pilngraudu maizes šķēles, apziestas ar margarīnu Rama, ar sieru un zaļumiem, ābols un tēja.

Otrdiena: 2 pilngraudu maizes šķēles, apziestas ar margarīnu, ar salātu lapām un plānu vistas fileja un siera šķēlīti, banāns un ūdens.

Trešdiena: 2 apgrauzdētas pilngraudu maizes šķēles, apziestas ar margarīnu, ar 2 tomātu šķēlītēm, sieru un salātu lapu, apelsīns un ūdens.

Ceturtdiena: 2 pilngraudu maizes šķēles, apziestas ar margarīnu, ar vārītas olas šķēlītēm, plāna šķiņķa šķēlīti un gurķa šķēlītēm, 2 mandarīni un tēja.

Piektdiena: 2 apgrauzdētas pilngraudu maizes šķēles, apziestas ar margarīnu, ar gurķa un tomātu šķēlītēm, 1 salātu lapu un plāna siera šķēlīti, bumbieris un sulas paciņa.

Papildus varat pievienot arī garšvielas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko