Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Komiķis ASV atver kafijotavas Starbucks parodiju Dumb Starbucks

Kanādas komiķis Neitans Fīlders 9.februārī Losandželosā atvēris kafijotavu, kas ir atklāta parodija pasaulē slavenākajam nozares zīmolam Starbucks, vēsta BBC. Iespējams, pat pārāk atklāta, jo Dumb Starbucks Coffee no oriģināla aizguvis ne tikai konceptu, bet pat gandrīz identisku logo un iekārtojumu, riskējot iekulties pamatīgos tiesu darbos.

Fīlders gan norāda – viņu pasargājot parodiju likums.Dumb Starbucks atvēršana jau pāris dienās izraisījusi plašu rezonansi gan medijos, gan sociālajos tīklos – teju katrs kafijotavas klients izmantoja iespēju iemūžināt savu Dumb Starbucks apmeklējumu kādā Facebook vai Instagram attēlā. Jāatzīmē, ka dzērieni tika dalīti par brīvu, tāpēc apmeklētājus netraucēja arī ārkārtīgi garās rindas. Brīžiem rindā pēc "drausmīgas" vai "rūgtas" kafijas bija jāgaida pat vairākas stundas. Sākotnēji domāts, ka tik atklāta parodija ir pārāk drosmīgs solis, tāpēc pieļauta saistība ar īsto Starbucks, proti, Dumb Starbucks varētu būt publicitātes triks. Tomēr Starbucks pārstāvji noraidījuši jebkādu saistību ar svētdien Losandželosā atvērto kafijotavu.Turklāt, ņemot vērā, ka Fīlders aizguvis ne tikai konceptu un logo, bet savā kafijotavā izmantojis pat teju identisku iekārtojumu, tiek gaidīts nākamais solis no Starbucks, kas, visticamāk, atbildi parādā nepaliks."Mēs izvērtējam turpmākās darbības. Kaut gan novērtējam humoru, viņi [Fīlders] nevar izmantot mūsu nosaukumu un logo, kas ir ar likumu aizsargāta preču zīme," ar paziņojumu klajā nāca Starbucks.Fīlders gan paliek pie sava – viņš drīkst izmantot Starbucks vārdu un logo, jo "atklāti to izsmej, tāpēc tas uzskatāms par mākslas darbu – parodiju". Jau drīzumā plānots atvērt otro Dumb Starbucks Coffee – šoreiz Ņujorkā.Tomēr nozares ekspertus Fīldera argumenti nepārliecina, jo viena vārda pievienošana visādi citādi identiskajam logo nav pietiekama, lai klients nekļūdīgi varētu nošķirt Starbucks no parodijas. "Es uzskatu, ka agri vai vēlu tiks iesaistīta tiesa," USA Today norāda tiesību zinātņu profesors Marks Makkenna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko