Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kosmētiķe: ādas veselības garants – olīveļļa

Vai zināji, ka olīveļļai pa spēkam ir ne tikai dziļi mitrināt, barot un aizsargāt ādu, bet arī palīdzēt profilaktiskā cīņā ar vēzi un priekšlaicīgu ādas novecošanos? Iepazīstam olīveļļu! 

Viena no vērtīgākajām olīveļļas īpašībām, par kuru daudzi nezina, tās sastāvā ir fenoli, kas, nokļūstot organismā, palīdz mums cīnīties pret priekšlaicīgu ādas novecošanos un arī potenciāli ļaundabīgo šūnu veidošanos.
Diemžēl tā ir 21. gadsimta problēma – cilvēki pastiprināta stresa un ilgstoša noguruma iespaidā ātrāk noveco. Lai savam ķermenim un ādai palīdzētu cīnīties pret šo tik negribēto procesu, ieteicams jau profilaktiski ādas kopšanā lietot kvalitatīvu olīveļļu vai arī tās saturošus produktus.
Turklāt olīveļļa ir vērtīga ne tikai fenolu dēļ, bet arī E vitamīna, kas ļoti vajadzīgs ādas veselībai. Tas pasargā ādu no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes, un darbojas kā antioksidants – veicina toksīnu izvadīšanu. Bet olīveļļas barojošās vielas piesātina katru ādas šūnu ar barības vielām.

Mājas SPA receptes, kuru galvenā sastāvdaļa ir olīveļļa

Pret noguruma sajūtu kājās tev palīdzēs pēdu pelde karstā ūdenī, bet pēc tam kāju krēma vietā izmantota olīveļļu maska: olīveļļa un svaigi spiesta citrona sula attiecībā 1:1. Šāda pat maska tev noderēs arī cīņai ar grumbām.

 Sejas āda vienmēr būs svaiga un starojoša, ja reizi nedēļā palutināsi savu ādu ar šādu pašas gatavotu masku: tējkarote mālu sajauc ar ūdeni (līdz veidojas krējuma konsistence) un pievieno ēdamkaroti olīveļļas. Maska vienlaikus gan attīrīs ādas poras (šo uzdevumu veic māls!), kā arī baros un aizsargās ādu no apkārtējās vides kairinājumiem.

Lai iegūtu maigas rociņas, reizi nedēļā ādu noskrubē ar no olīveļļas gatavotu pīlingu. Ņem olīveļļu, pievieno tai visparastāko virtuves sāli un veic maigu pašmasāžu. Ja tev ir ļoti sausa un pat sasprēgājusi roku āda, veic siltas olīveļļas peldes. Nedaudz uzsildi eļļu (bet uzmanīgi, lai nav pārāk karsta!) un lej bļodiņā, kurā pēc tam uz 15 minūtēm iemērc plaukstas.

 Ienadžiem patiks, ja tos katru vakaru ieziedīsi ar olīveļļu!


Kā olīveļļu skaistumkopšanā vērtē eksperte?

„Olīveļļa ir viena no ādai vērtīgākajām vielām. Tā vienlaikus gan baro, gan dziļu mitrina ādu. Sevišķi piemērota ziemā, kad āda prasa īpašas rūpes, jo jāpasargā kā no vēja, tā arī sala, puteņiem, sausajām un kondicionētajām telpām, un krasām temperatūras svārstībām.

Ja sieviete vēlas, viņa ar augstākā labuma olīveļļu var veikt dažādas mājas skaistuma procedūras. Bet ikdienā steidzīgajām vai tām, kurām eksperimenti mājās nepatīk, droša izvēle ir kosmētika, kuras sastāvā ir olīveļļa. Tā patiks gan sejas, gan ķermeņa, gan arī roku ādai!

Vienīgi, ja sievietei ir taukaina un problemātiska āda, pirms iegādāties un sākt šos produktus lietot ikdienā, ieteiktu izmantot testēšanas iespēju un vispirms pārliecināties, vai krēmi ādai nav par biezu un treknu,“ stāsta Violeta Kalniņa, Estētiskās dermatoloģijas klīnikas kosmētiķe.


Top komentāri

Morra
M
Tieši taukainai un problemātiskai ādai olīveļļa var sniegt brīnumainus rezultātus, un cilvēkiem ar akni vajadz;etu to ikdienā lietot gan iekšķīgi, gan ārīgi. Olīveļļa pumpu skartai ādai palīdz vairākos veidos: (1) nodrošina ādu ar īpašo skābi (nosaukumu neatceros), kuras trūkuma dēļ metas pumpas - āda sintezē nepareizas vielas, nevis tās, kuras vajadzētu, likvidējot iekaisumus; (2) dziļi baro un kopj ādu, palīdzot ātrāk atjaunoties saspaidītai, traumētai ādai un tādējādi mazinot atkārtotas infekcijas risku; (3) olīveļļai piemīt dezinficējošas īpašības, un tā maigi, ne-traumatiski likvidē ādas virspusē esošās baktērijas; (4) tā samazina ādas taukošanos (kā jebkura eļļa - pieradina ādu, ka tā ir labi pabarota, un tā pati sāk ražot mazāk taukvielu; (5) vaicina ādas atjaunošanos un, ilgstoši un regulāri lietojot, pat mazina rētas. Es pamēģināju olīveļļu katru dienu pa ēdamkarotei un vakaros uzsmērēt uz tīras ādas, un jau pēc mēneša jutu stabilu uzlabojumu. Bet, lai panāktu paliekošu un labu efektu, šādi olīveļļu var lietot visu mūžu. Cita starpā tas izlīdzināja ādu ap acīm, kur no pārstrādāšanās jau bija radušās priekšlaicīgas grumbiņas. Papildus tam no rītiem norīvēju seju ar ledus gabaliņu, kā arī no rīta neizmantoju nekādus mazgāšanas līdzekļus - mazgāju seju tikai ar remdenu (nekādā ziņā ne karstu) ūdeni, ja seja taukaina pēc vakara olīveļļas, tad ar ziepēm pa brīdim nomazgāju tikai rokas, bet no sejas taukus noņemu mehāniski, bez papildus ķīmijas, tā nenoārdot tauku slāin pavisam. Āda nespīd.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko