Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lady Gaga sacer dziesmu par pašnāvību, izsaucot pretrunīgu reakciju

Trešdien Melburnas koncerta laikā popzvaigzne Lady Gaga pirmo reizi saviem klausītājiem atskaņojusi jaunu dziesmu Lady Die, kura paspējusi jau izsaukt pretrunīgus vērtējumus. Dziesmā visai klaji aprakstīts pašnāvības mēģinājums, turklāt singls arī piemin princeses Diānas dzīvi un bojāeju.

Atšķirībā no citu mūziķu garadarbiem, Lady Gaga savā singlā negodina princeses Diānas piemiņu – viņas vārdu tieši neminot, popdīva apraksta princeses bagāto līgavaini, paparaci vajāšanas un limuzīnu, kurā princese gāja bojā 1997.gadā Parīzē. Popdīva turklāt dziesmai sacerējusi arī visai pretrunīgu piedziedājumu, kas vēsta: "Es vēlētos, kaut būtu stipra, taču izdzeru tabletes un atstāju zīmīti."

Dziedātāja savu singlu, kura nosaukums līdzinās princeses Diānas vārdam Lady Diana, nosaukusi par Lady Die (jeb tulk.no angļu val. Lēdija Mirsti). Dziesmā popdīva aprakstījusi arī pašnāvības mēģinājumu.

Satraukumu par šo dziesmu jau pauduši Austrālijas sociālā un psiholoģiskā palīdzības dienesta Lifeline pārstāvji. “Lifeline ir ļoti norūpējies par dziesmas dabu, it īpaši par to, ka dziesmā aprakstīta pašnāvības metode un ka dziesma tik izsmeļoši stāsta par pašnāvību,” portālam news.com.au pavēstījis Lifeline pārstāvis Kriss Vāgners.

K.Vāgners paudis satraukumu, ka šī dziesma varot veicināt pašnāvības infekciju – proti, veicināt jaunu cilvēku pašnāvības mēģinājumus, kuri nolemj izbeigt dzīvi, sekojot citu cilvēku piemēriem. "Ir svarīgi, lai jaunieši, kas jūtas bēdīgi un domā par pašnāvību, apzinās, ka tuneļa galā ir gaisma un ka ir cilvēki, kuriem viņi rūp un kas viņiem vēlas palīdzēt," sacīja Lifeline pārstāvis, norādot, ka Lady Gaga dziesma radot pilnīgi pretēju iespaidu.

Lady Gaga pirms dziesmas atskaņošanas pavēstīja publikai, ka šī balāde atspoguļojot viņas “visdziļākās un personiskākās domas”. Dziesmas pirmatskaņojuma video īsi pēc Lady Gaga uzstāšanās ticis jau publicēts interneta vietnē youtube.

Pēc viesošanās Austrālijā Lady Gaga augustā iecerējusi turpināt savu pasaules koncerttūri Born This Way Ball Eiropā, kuras ietvaros 23.augustā paredzēta popdības uzstāšanās arī Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko