Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijas Dabas muzejā atgriežas baloži

No 27. janvāra divas nedēļas Dabas muzejā  būs aplūkojama baložu audzētāja, Daugavpils asociētā  profesora, Genādija Gončarova kolekcija izstādē  "Baložu simfonija". 

Pasaulē  kopumā ir zināmas vairāk nekā 800 baložu šķirnes, kas nosacīti iedalāmas divās lielās grupās – gaļas un lidotājbaloži. Izstādē būs aplūkojamas dažādu nokrāsu baložu šķirnes – pāvbaloži, Rīgas zilspārnu, Rīgas spoguļastes, Rīgas krāsastes, Liepājas baltastes, Nikolajevas un sporta jeb pasta baloži.

Baloži ir bijuši nozīmīgi gan mīlas jautājumu risināšanā, gan militāru konfliktu stratēģijas svarīga daļa. Elektroniskās spiegošanas ierīces baložus neuztver, tādēļ tie izmantoti militāro konfliktsituāciju risināšanā.

Iemesli, kādēļ cilvēki izvēlas audzēt baložus ir dažādi – tie simbolizē mieru un mīlestību, kas atspoguļojas daudzās reliģijās. Tas bijis mīlestības dieviešu – semītu Astartes un grieķu Afrodītes – svētais putns. Baloži sagādā estētisku baudījumu un prieku, tiek uzskatīts, ka audzētāji, vērojot savu baložu lidojumu, jūt azartu, kas pielīdzināms šaha spēlei. G. Gončarovs atzīst, ka tieši baloži ir viņa aizrautība, to lidojuma viegluma, skaistuma un dažādības dēļ.

Izstāde aplūkojama 2.stāva izstāžu zālē, atklāšana 27. janvārī  plkst. 11:00. Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko