Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijas Dabas muzejam – 165

2010. gadā Latvijas Dabas muzejam aprit 165. gadskārta. Šogad Dabas muzeja jubilejas gads sakrīt ar Starptautisko bioloģiskās daudzveidības gadu, kam tiks veltītas dažādas aktivitātes. 

Dabas muzejs lepojas ar krājumu, ko veido ap 193 000 muzeja priekšmeti – ģeoloģiskie, botāniskie, zooloģiskie un antropoloģiskie materiāli – tā ir lielākā dabas vēstures bagātību krātuve Latvijā. Muzeja krājumā ir neizmērojami vērtīgas vēsturiskās un zinātniskās kolekcijas, kas muzejā nonākušas dažādos ceļos. Vēsturiski krājums veidojies no – N. Himzeļa muzeja, Rīgas Dabaspētnieku biedrības un Skolu muzeja dabaszinātniskajām kolekcijām.

Katra mēneša ceturtajā ceturtdienā ikviens aicināts apmeklēt vakara sarunas muzejā, kurās būs iespēja klausīties un piedalīties diskusijās par dabas daudzveidīgo pasauli un iepazīties ar unikālajām muzeja kolekcijām.

28. janvārī plkst. 18.00 pirmā vakara sarunu tēma "Saules akmens – dzintars".

Katru svētdienu muzeja pamatekspozīciju apmekējumam varēs saņemt 50% atlaidi, ja atrasta pareizā atbilde uz jautājumu, kas atrodams muzeja mājas lapā aktualitāšu sadaļā.

Vēl pēdējās dienas līdz 10. janvārim var pagūt apmeklēt floristikas izstādi "Ienāc…" un izstādi "Skujkoki pasaulē", kurā tiek piedāvāta unikāla iespēja tepat Latvijā iepazīt daudzveidīgos pasaules skujkokus un klausīties arī Meža veča stāstos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko