Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lauma un Kristofors Vanuškas māju iekārto četrpadsmit gadus

Ar mazo dēlu Aleksandru sagaidot mūs dzīvokļa priekštelpā — hallē, kas apvienota ar virtuvi, Lauma stāsta, ka nu jau izremontētas gandrīz visas telpas: virtuve, vannas istaba un guļamistaba. Vienīgi dzīvojamā istaba pagaidām palikusi vecajā izskatā — tāda, kādu to saimnieki iekārtoja tad, kad sāka te dzīvot. "Tas bija vecajos, labajos, treknajos gados," Lauma smejas, izrādot neparasto lampu, pītās mēbeles un kamīnu. Tagad gan griboties kaut ko mazāku un pieticīgāku. "Trakas lietas, lielākā daļa salonu un veikalu, kur pirkām mēbeles, jau bankrotējusi..."

Plauktus izmanto gultai


Kad Lauma, kafejnīcas īpašniece, ar Kristoforu, juridisko pakalpojumu uzņēmēju, pirms 14 gadiem apmetās šajā Pārdaugavas dzīvoklī, tika gaidīta meita Agate un taisīta remonta pirmā tūre. Pagāja trīspadsmit gadu, piedzima nākamais bērniņš. "Un tad uznāca luste pārtaisīt." Tagad Laumai škiet, ka virtuves iekārtošana puslīdz pabeigta. Te ar zaļajām tapetēm, kuras mazais Aleksis, par spīti dažu draugu skeptiskajiem paredzējumiem, pagaidām nav apgleznojis, lieliski kontrastē no Ķīnas atvestās lampas sarkanais zīda kupols, gaišā virtuves iekārta, dzeltenais ledusskapis, kas pirkts neparastā dizaina un pieejamās cenas dēļ, un neparastie plaukti. Tos darinājis Laumas vīra Kristofora brālis Dāvis, kuram saimniece izstāstījusi, ko vēlas redzēt, un viņš mats matā realizējis viņas ieceri. "Es izdomāju, un viņš jau no pusvārda saprot, ko gribu. Fantastiska sadarbība!" Ar vīra brāļa un vīra tēva palīdzību iekārtota arī saimnieku guļamistaba — te guļamvieta novietota uz speciāli izbūvēta paaugstinājuma, kura pakāpienu darināšanā izmantoti vecie virtuves plaukti. Istabas stūrī, kur sākotnēji bija paredzēts novietot rakstāmgaldu, pagaidām stāv mazā Alekša gultiņa.

Lielāko daļu darbu dzīvokļa remontā paveikuši meistari, kurus Lauma slavēt slavē. "Remonts ilga apmēram divus mēnešus. Paši tikmēr dzīvojāmies pa laukiem."

Māja atklāj noslēpumus

Tieši remonta meistari bijuši tie, kuri nejauši atklājuši, ka pašreizējā tualetes telpā zem apmetuma slēpjas brīnišķīgs ķieģeļu mūris, kas saglabājies kopš mājas celšanas laikiem. Lauma stāsta, ka sākotnēji bijusi viena liela telpa, kurā nojauktas sienas, un meistari prasījuši, vai arī apmetums jāņem nost. Kad dota piekrišana un viņi ķērušies pie darba, apmetums vienā lielā gabalā nācis nost. Pēc meistaru ieteikuma, saimnieki mūri saglabājuši, tikai tas apstrādāts ar speciāliem aizsarglīdzekļiem. Lauma slavēt slavē arī simtgadīgo māju un biezos mūrus, kas vasarā pasargā no karstuma, bet ziemā — no aukstuma. "Ir tik silts, ka ļoti labi iztiekam ar diviem nelieliem radiatoriem! Vienīgi ar mājas īpašnieka svētību nomainījām logus. Nu jau savā ceturtajā stāvā arī nedzirdam ielas trokšņus." Nu tik vēl līdz galam jāiekārto vannasistaba un dzīvojamā istaba, un tad jau dzīvoklis atbildīs visiem priekšstatiem par to, kā jāizskatās kārtīgai mājai!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko