Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lēkāšanas nodarbība JUMP nav tik vienkārša, kā sākumā šķiet

Labdien! Mani sauc Lana, un man ir 26 gadi. Pēc dažām pazīmēm šķiet, ka esmu pieaudzis cilvēks, citas atkal liecina, ka ne pārāk. Man, piemēram, patīk izpildīt dažādus smieklīgus akrobātiskus elementus uz gultas, gan pamatīgi lēkājot pa to, gan metot kūleņus, gan veidojot tikai man vien saprotamus elementus.

Ar seksu un erotiskajiem priekiem šim nav nekāda sakara (ja nu kādam vēl bija šaubas). Tas vienkārši ir prieks un reizē bažas par matrača mūžu, jo bērnībā to pirka vecāki, tagad pašai vien jāgādā. Tāpēc vareni nopriecājos, uzzinot, ka Latvijā tapusi jauna nodarbība sporta klubā Tropic Fitness&SPA, kuras nosaukums ir JUMP un kas notiek uz batuta.

Iepriekš jāpiesakās

Katram nodarbības dalībniekam ir savs mazais batutiņš (kopā zālē ir 10 batutu, tāpēc uz nodarbību iepriekš jāpiesakās), bet treneris visus elementus rāda uz grīdas. Iesildīšanās notiek uz grīdas, ļaujot muskuļiem sagatavoties pamatīgai lēkāšanai, kad kājas iet visos virzienos, rokas palīdz noturēt līdzsvaru un nodarbināt pat vēderpresi, ko no batuta treniņa noteikti negaidīju. Nodarbība ilgst 45 minūtes, un nekādas vieglās palēkāšanas te nav (salīdzināt ar mājas matrača bojāšanu noteikti nevar) - slodze ir vidēji augsta, īpaši, ja esi ieradies pirmoreiz pat ar vidēju fizisko sagatavotību, jo kājas taču lēcienā pie ceļiem katru dienu nerauj. Mūzika ir dinamiska, taču nekādu konkrētu stilu vai dziesmu, kas skanēja treniņa laikā, atmiņā neizdodas atsaukt. Arī lēcieni ir salīdzinoši vienkārši, jo sarežģītu horeogrāfiju uz batuta izpildīt varētu tikai rūdīti vingrotāji, bet mums - parastajiem - tomēr galvenais ir nesavainoties. Pēc lēkāšanas seko spēka vingrojumu daļa rokām un vēderpresei (izpilda, izmantojot batutu), pēc tam stiepšanās. Nākamajā dienā nekas nesāp, taču pieliecoties mazliet jūt augšstilbu iekšējo daļu - tas ir labi, jo šie muskuļi daudzos treniņos tiek minimāli nodarbināti. Meitenes, kuras satieku ģērbtuvē pēc nodarbības, stāsta, ka parasti nākot kādi četri cilvēki, bet šoreiz gan bija pilns - visi 10 batuti aizņemti. Varbūt lielais cilvēku skaits, varbūt mazie zāles izmēri, bet gaisa man šajā nodarbībā pietrūka visvairāk, jo lēkāšana ir aerobā nodarbība, kad pastiprināti strādā sirds un ir paātrināta elpošana, - tam visam vajag skābekli! Jācer, ka nodarbība kļūs tik populāra, ka ar laiku varēs pārvākties uz Tropic Fitness lielo zāli. Galu galā ieguvumu nav mazums: papildu kaloriju patēriņš, enerģijas pieplūdums, vielmaiņas ātruma uzlabošanās, koordinācijas attīstīšana, stājas uzlabošanās, līdzsvara treniņš. Kluba mājaslapa sola: "Uzlabosies arī muskuļu spēks un tonuss, sēžas muskuļi, un gurni iegūs tvirtumu, uzlabosies ceļu un to saišu stāvoklis un spēcināsies muguras muskulatūra. Treniņš uz batuta iekļauj sevī dažādus boksa elementus, vieglas soļu kombinācijas, interesantus spēka vingrinājumus. Pateicoties nodarbības intensitātes variēšanas iespējai, vingrot var visu vecumu cilvēki. Pēc treniņa uz batuta jutīsieties dzīvespriecīgs un laimīgs." Nodarbība gan nav ieteicama vingrotājiem ar hroniskām locītavu, mugurkaula un sirds un asinsvadu problēmām.

Ne darbarūķiem

Viens no nodarbības kvalitātes garantiem ir tās autors - Tropic Fitness&SPA club direktors Ralfs Upmanis, kurš pats arī vada nodarbību trīs reizes nedēļā. Ceturto reizi lēkātājus pamāca un uzmundrina trenere Inga. Nodarbībai izvēlēts vidēji labs laiks - plkst.17.15, kad liela daļa strādājošo uz klubu netiek, taču šī nodarbība ir specifiska un domāta faniem, nevis lielākajai daļai darbarūķu, kuriem vislabāk patīk tradicionālas lietas. Man vienmēr licies simpātiski, ka sporta klubi piedāvā nodarbības ne tikai prime time laikā no 18.00 līdz 20.00, jo gribas vingrot arī interesantāk, mazāk saspiestās zālēs un citos laikos, jo ne visiem darba laiks ir normēts ar pusdienlaiku plkst.12.00-13.00 un darba laika beigām 18.00 vai 19.00.

Sporta klubs Tropic Fitness&SPA Latvijā ir vienīgais, kas piedāvā grupu nodarbības uz mazajiem batutiem, bet Olimpiskajā sporta centrā un sporta namā Daugava pieejams lielais batuts (tādus vasarā var atrast arī lielākajos veikborda centros), kas vairāk paredzēti ekstrēmo sporta veidu cienītājiem triku apgūšanai, arī vingrotājiem un akrobātiem, vārdu sakot, visiem, kas zina, ko uz batuta darīt. Tiem, kuri vēl nezina, jāsāk uz kāda no 10 mazajiem batutiņiem.

***

Nodarbību iespējas

Nodarbības uz batuta notiek:

sporta klubā Tropic Fitness& SPA.

Lielais batuts pieejams:

sporta namā Daugava

Olimpiskajā sporta centrā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko