Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lepnākais Jaunielā - restorāns Neiburgs

Viens no greznākajiem būvuzņēmēja Ludviga Neiburga namiem Jaunielā 25/27 ilgus gadus stāvēja "tukšs". Šķita, ka pat mūsu treknie gadi tam par sīku, jūgenda fasādes akmens seja vērās pāri pašaurās un līkās Jaunielas mirkļa rosībai, it kā dzīvodama pašpietiekamās atmiņās par daudz labākiem laikiem. Garāmgājēju rīdzinieku atmiņās nams savukārt palika kā 70.—80.gados populārā alus restorāna Pie Kristapa mājvieta. Patumša telpa, kurā neiespīd saules gaisma, murdoņa, un oficiants Kārlis Leiškalns nāk pretī — apmēram tāda aina pavērās tam, kurš bija veiksmīgi izstāvējis rindu pie restorāna sarežģīti dizainētajām ārdurvīm.

Kam šādas atmiņas ir, tas būs jo vairāk pārsteigts, kad, ienācis šonedēļ Neiburga mantinieku atvērtā restorāna zālē, uzzinās, ka šī ir tā pati Kristapa pirmā stāva zāle. Izrādās, lieli logi te ir bijuši vienmēr, tikai "Leiškalna laikos" tos slēpa biezi aizkari. Plašums un gaisma, atturīgs smalkums interjerā un klasiskam restorānam tik piedienīgā palma kopā ar Kristiānas Dimiteres gleznām ir pirmās lietas, ko apmeklētājs pamana. Jā, arī melniem zirnekļiem vai astoņkājiem līdzīgās firmas MOOOI dizaina lampas Dear Ingo. Ielūkojoties rūpīgāk, top labāk pamanāms gan dizaineres Ivetas Cibules veidotā interjera detaļu smalkums, gan iespējas izvēlēties sēdēšanu pie baltiem vai demokrātiskāk klātiem galdiem. Ēdienkartes cenas ir vēl pārsteidzošākas tam, kurš bija šaubījies, vai tik šis iestādījums viņam nebūs par smalku, bet pēc nogaršošanas gandrīz vai gribas pietaupīt izjūtu apraksta publiskošanu, lai citi neizēd Neiburga virtuvi tukšu vai nenoceļ pavāru.

Ar nākamās četrzvaigžņu viesnīcas ēkas jūgenda vieglumu restorānā sasaucas Thonet firmas mantinieku Čehijas atzara TON mēbeles, gaišais parkets un milzīgie logi ar slīpētā stikla fasetēm. Vēdināšanas un kondicionēšanas restes, kas mēdz radīt nepatīkamu disonansi vēsturiskos interjeros, šeit piesegtas nevis ar parasto plastmasas resti, bet ažūru metāla griezumu, kura motīvs patapināts no mājas vēsturiskajām vēdināšanas lūkām. Tas pats motīvs izmantots arī durvju stiklu matējumā.

Neiburgs piedāvā trīs dažādas ēdienkartes. Lētākā ir nedēļas pusdienu piedāvājums (zupa un deserts par Ls 1,50 gabalā, otrēdiens Ls 2,70. Kombinācija "pamatēdiens plus zupa" vai "otrais plus pašvārīts kompots" — tikai par Ls 3,90. Viena no trim šīs ēdienkartes zupām ir tāds retums kā piena sakņu zupa ar siermaizi. Lūkojot citas garšīgas zupas, pievērsiet uzmanību dzidrajai zivju buljonzupai ar mencu, lasi, garnelēm, garšsaknēm un pētersīļiem (Ls 4,50).

Dienas ēdienkarte, kas ir spēkā līdz 17.00, piedāvā visupirms dažādus salātus un uzkodas. Piemēram, ābolu etiķī viegli marinētu ceptu reņģu, tomātu un sīpolu kārtojumu ar grauzdētu franču maizi (Ls 2,70). Tāpat kā citi Neiburga šefpavāra brīnumi, arī šīs reņģītes ir maigas garšas. Kurš tad ir šefpavārs? Gardēžu jau no EVO bāra virtuves laikiem pamanītais jaunais talants Sandis Bružas.

Trešā — vakara ēdienkarte ir izsmalcinātāka, izņemot cenas. Piemēram, dārgākais ēdiens, izcili maigs (nevis pazolīgi ciets kā gandrīz visur citur!) grilēts svaiga tunča steiks ar salsa verde, sviestā ceptiem sezonas dārzeņiem un grilētu tomātu maksā tikai Ls 9,90. Restorāna vīni no Vīna studijas arī ir par pieņemamām cenām (baltais, sarkanais un rozā mājas vīns glāzē Ls 1,80). Baudāmi arī āra terasē Jaunielas malā. Tikai alusmīļi Neiburgā varētu vēlēties lielāku izvēli, bet tas jau ātri labojams.

***

Restorāns Neiburgs

Jauniela 25/27

Atvērts no 11.00 līdz 23.00

interjers 88888

ēdieni 88888

atmosfēra 88888

apkalpošana 88888

***

TVIzklaide ēda:

Kabaču, tomātu un kazas siera terīne ar lapu salātiem un marinētiem ķiploku asniem Ls 3,35

Jogurtā un garšsaknēs marinēta grilēta cāļa krūtiņa ar sviestā ceptiem sezonas dārzeņiem, grilētu tomātu, cepeškrāsnī ceptu ķiploku un mājas tomātu mērci Ls 4,20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko