Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lielā putnu vērošana notiks 14.aprīlī

14.aprīlī kopā ar ornitologiem un dabas draugu Māri Olti ikviens interesents varēs kļūt par Lielās putnu vērošanas dalībnieku, piedaloties gājputnu vērošanas ekskursijās, dažādās izglītojošās aktivitātēs un putnu būrīšu meistarošanā. 

Lielā putnu vērošanas norisināsies no plkst. 12.00 līdz 16.00 Rīgas Piejūras dabas parkā Daugavgrīvā, Bolderājā (netālu no 3. autobusa galapunkta pie Daugavgrīvas putnu novērošanas torņa). Precīzu norises vietu var meklēt www.draugiem/dhlgogreen.

"Kopā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrības pārstāvjiem un dabas draugu Māri Olti iepazīsim Latvijas gājputnus, kuru daudzveidība tiek vērtēta kā unikāla visā Eiropā. Tāpat pasākuma gaitā uzzināsim, kā kopā un katrs individuāli varam palīdzēt gājputniem pielāgoties klimata pārmaiņām. Skolniekus aicināsim pagatavot putnu būrīšus vienam no mazākajiem Latvijas gājputniem – melnajam mušķērājam, bet pašus mazākos pasākuma viesus iesaistīsim radošās un izglītojošās spēlēs un gājputnu zīmēšanas konkursā," pavēstīja Jūlija Usoviča, programmas GoGreen pārstāve.  

Programmā bērniem paredzēta arī putnu zīmēšanas stunda un izglītojošas viktorīnas par gājputniem. Pasākuma organizatori aicina ņemt līdzi arī personīgos binokļus vai teleskopus, kā arī izvēlēties laika apstākļiem un pastaigai dabā piemērotu apģērbu un apavus.

Pasākumu akcijas Gājputnu sagaidīšanas mēnesis ietvaros organizē Latvijas Ornitoloģijas biedrība kopā ar DHL Express. Ar akcijas palīdzību organizatori vēlas pievērst sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām, kuru dēļ daudzas gājputnu sugas varētu no Latvijas teritorijas izzust vai arī to izplatība varētu samazināties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.04.2024.

Kad savam gados jaunajam psihologam biju izstāstījis par savu tālās bērnības pieredzi ar karbīdu, paštaisītām pistolēm, čūsku ķeršanu un ložņāšanu pa nepabeigtām būvēm, viņš sāka zvanīt man,...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko