Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mājās der elementāri vingrojumi

Piekritīsiet taču, ka sportot treneru ieteiktajā dažādības režīmā nav viegli. Es laikam paliktu traka, ja man būtu sevi regulāri jāpiespiež iet uz pilatēm vai kalanētiku, kas man vienkārši riebjas. Arī spēka nodarbības man ne pārāk patīk, jo vienkārši ir garlaicīgākas nekā dejas, sporta spēles vai dinamiskais steps.

Labi, ka ir pietiekami daudz nodarbību un sporta veidu, kas man tiešām patīk: teniss, riteņbraukšana, slēpošana, snovbords, sērfošana, deju aerobika, steps, nodarbības uz batuta, peldēšana trenera vadībā. Diemžēl labus rezultātus var sasniegt, nodarbojoties ar dažiem, nevis visiem reizē. No otras puses, katru reizi aizejot uz mazāk ierastu nodarbību, jūt, ka muskuļiem ir nepierasta slodze, ķermenim tas patīk, bet psiholoģiski liek saņemties un izrauties no ierastā treniņu ritma.

Vismaz divas reizes nedēļā spēlēju tenisu un beidzot ir jūtams arī progress, kas mudina vasarā pāriet uz trijām reizēm nedēļā, jo tikko nedēļu izlaid - uzreiz spēle izdodas sliktāk. Bet kur lai rod daudzpusību? Skaidrs taču, ka vienreiz nedēļā vajadzētu kāda spēka nodarbību, trenēt presi, trenēt rokas, kārtīgi izstiepties, bet man vienkārši nav vēl vienas stundas nedēļā, kad tam pievērsties. Tāpēc esmu saņēmusies vingrošanai mājās, lai nedēļas garumā šo vienu stundu spēka vingrojumu salasītu.

Pirmkārt, negribu neko sarežģītu, arī papildus inventāra man nav. Nekādas hanteles un bumbas vai sarežģītu vingrojumu, kur man no pirmā acu uzmetiena nav skaidrs, kas un kā jādara. Neesmu nekāda advancētā mājas vingrotāja, tāpēc gribu efektīvas, taču elementāras lietas - vingrojumus pamatskolas līmenī, augstskolu materiālu atstājot sporta klubu nodarbībām, kur treneris izlabo kļūdas.

Vispusīgais viduklis

Tiek trenēti vēdera priekšēji, bet galvenais - sānu muskuļi. Nogulies uz muguras, rokas aiz galvas. Saliec kājas 90 grādu leņķī un pacel virs gurniem. Pēdām jābūt nostieptām! Abas saliektās kājas pagriež uz labo pusi, pēc tam atgriežas sākuma stāvoklī un pagriež kājas uz kreiso pusi. Svarīgākais: sasprindzināt vēderpresi, ievelkot nabu (dari to papildus tam sasprindzinājumam, kas automātiski radīsies no vingrojuma) - jo vairāk nodarbināsi presi pie katra vingrojuma, jo mazāk vingrojumu sniegs vēlamo efektu. Atkārtojumu skaits: 20-30 reizes uz katru pusi.

Smukais dibens

Sākuma stāvoklis: balsts uz ceļiem un elkoņiem. Pacel saliektu kāju uz augšu, lai augšstilbs ir paralēli zemei. Atgriez sākuma stāvoklī, bet kāju pie zemes nepieliec. Izpildi 20 reizes ar labo, 20 ar kreiso kāju. Pēc tam izpildi 20 reizes kustību tikai uz augšu ar vienu kāju un pēc tam ar otru kāju, sākot ar stāvokli, kad augšstilbs jau ir paralēli grīdai. Ja neesi šo vingrojumu pildījusi sporta klubā, raugies, lai kāja, kas balsta ķermeni un tajā brīdī vingrojumu nepilda, būtu perpendikulāra grīdai, nevis sašķiebta uz vienu pusi.

Glītās rokas

Parastākā pumpēšanās ir superefektīvs roku, vēderpreses un arī muguras treniņš. Sākumā vari izpildīt 10 reizes, pēc tam centies nonākt līdz 30 reizēm vienā piegājienā. Ja nav spēka, sāc ar balstu uz ceļiem, bet pēc tam izpildi to balstoties tikai uz kāju pēdām un rokām. Grūti, bet rezultāti neizpaliks!

Jā sākumā vingrošanai mājās grūti saņemties vari izmantot bērnības paņēmienu, kad gaidīji kādu svarīgu notikumu. Paņem sienas kalendāru un nosvītro ar krustiņu katru datumu, kad izpildīti vingrojumi. Nosolies neizlaist nevienu dienu - ja vakarā ballīte, vingro no rīta. Šis paņēmiens triju mēnešu garumā ļoti disciplinē, un vingrojumus izpildīt kļūst viegli. Tad, protams, vingrojumu TOP 3 ir jāmaina, lai ķermenim mestu jaunu izaicinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko