Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Medmāsas pašnāvībā vainotā raidstacija jau agrāk bijusi iesaistīta citos skandālos

Austrālijas mediju uzraugs sācis izmeklēšanu saistībā ar raidstacijas _2Day Fm _dīdžeju viltus zvanu uz Londonas Karaļa Edvarda VII slimnīcu. Sākotnējās prognozes liecina, ka raidstacijas darbiniekus varēs vainot vairāku rupju noteikumu pārkāpumā – piemēram, telefonsarunas ierakstīšanā un translēšanā bez iesaistīto cilvēku piekrišanas. Kā zināms, tiek uzskatīts, ka dīdžeju viltus zvans bijis galvenais iemesls, kāpēc Kembridžas hercogienes ārstejošās slimnīcas medmāsa Džasinta Saldana izdarījusi pašnāvību.

Šis nav vienīgais gadījums, kad Austrālijas mediju uzraugs izmeklējis 2Day FM darbinieku rīcību – radio darbība jau agrāk tikusi vētīta saistībā ar citiem skandāliem, kuros tika vainoti radio dīdžeji Kails Sendilends un Džekija O. Pirms trijiem gadiem dīdžeji tiešajā ēterā ar melu detektora palīdzību piespieda 14 gadus vecu meiteni atzīties mātei, ka viņa 12 gadu vecumā tikusi izvarota.Citā reizē K.Sendilends tiešajā ēterā rupji nolamāja kādu žurnālisti.

Toreiz raidstacijas 2Day FM raidstacijas māteskompānijas Southern Cross Austereo pēc Austrālijas Komunikācijas un mediju pārrauga (ACMA) izteiktajiem aizrādījumiem un noteiktajiem pārbaudes termiņiem apņēmās uzlabot pārraudzību pār raidstacijas translēto saturu, nodrošinot nepilngadīgu personu aizsardzību, kā arī uzlabot darbinieku izglītošanu.

Nupat ierosinātajā izmeklēšanā ACMA noskaidros, vai 2Day FM darbojies saskaņā ar raidstacijai izdoto licenci un Komercradio darbības kodeksu, informēja ACMA vadītājs Kriss Čepmens. Lai arī 2Day FM raidstacijas māteskompānijas Southern Cross Austereo pārstāvji apgalvo, ka notikušajā vainotie dīdžeji Mega Greiga un Maikls Kristians centušies pirms telefonsarunas ieraksta pārraidīšanas piecas reizes sazināties ar slimnīcu, slimnīcas pārstāvji līdz šim to kategoriski nolieguši.

Austrālijas likumdošana nosaka, ka telefonsarunu ierakstīšana un pārraidīšana radio ēterā bez telefonsarunā iesaistīto cilvēku informēšanas un piekrišanas ir rupjš pārkāpums.

Jauna informācija parādījusies arī saistībā ar Dž.Saldanas nāves apstākļiem. Kā zināms, medmāsa Dž.Saldana izdarījusi pašnāvību neilgi pēc tam, kad atklātībā nākušas ziņas, ka 2Day FM raidījuma vadītājiem izdevies telefonsarunā ar slimnīcu noskaidrot detaļas par Kembridžas grāfienes Ketrīnas veselības stāvokli, kura slimnīcā pagājšnedēļ uzturējusies smagās grūtniecības toksikozes dēļ. Dž.Saldana esot bijusi tā, kura savienojusi dīdžejus ar medmāsu, kas izklāstījusi ziņas par prinča Viljama sievas veselības stāvokli, noticot, ka zvanītāji ir karaliene Elizabete II un viņas dēls princis Čārlzs.

Policija atklājusi, ka Dž.Saldana saviem ģimenes locekļiem – vīram Benediktam Barbozam un 17 gadus vecajam dēlam Džunalam un 14 vecus meitai Lišai - atstājusi pirmsnāves vēstuli. Policija nozīmējusi arī tiesu ekspertīzi, lai noskaidrotu Dž.Saldanas nāves cēloņus.

Lai arī medijos līdz šim ziņots, ka medmāsa nonākusi mediķu aprūpē bezsamaņā, bet vēlāk mirusi, vairāki britu mediji, tostarp Sky News, apgalvo, ka medmāsa pašnāvību izdarījusi pakaroties. Tiesu ekspertīzes rezultāti tiks atklāti īpašā tiesas sēdē šajā nedēļas nogalē.

Britu mediji, kuri līdz šim izrādījuši ārkārtīgu sašutumu par savu Austrālijas kolēģu rīcību, pat spekulē, ka dīdžejiem nāksies kādu laiku pavadīt cietumā. Tā vismaz apgalvo izdevums Daily Mail.

Neatkarīgu izmeklēšanu saistībā ar medmāsas pašnāvību šobrīd veic arī Londonas Skotlendjarda pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko