Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mīlestība? Nē, džeki

Daugava šodien mierīga. Var spoguļoties, ja vēlas. Tās krastā rietošās saules blāzmā tiekos ar Elīnu (25), paziņu no universitātes laikiem. Viņa atnāk, dungojot dziesmu par mīlestību. Par mīlestību gan nerunāšot, viņa nosmej, un acīs sprēgā uguntiņas. "Par ko gan citu, ja ne mīlestību?" jautāju. "Par izklaidi, džekiem," viņa smaida, kārtojot savus cirtaini garos matus.

Četri pielūdzēji

Elīnai gandrīz ik vakars aizņemts randiņos. Uz tikšanos viņa atskrēja taisnā ceļā, izkāpdama no Raita mašīnas. Raitis nav viņas puisis. Viņas puisis ir Mārtiņš (25). Elīna strādā reklāmas jomā, bet Mārtiņš ir dizainers. Kopā viņi ir četrus gadus, bet darba dēļ katrs dzīvo savā Latvijas malā, pašreiz neviens no viņiem darbu nevēlas mainīt. Tāpēc abi tiekas reti — divas reizes mēnesī. Vasarā abiem doma iestūrēt laulības ostā. Bet pagaidām vientulību Elīna kliedē ar citiem. "Prioritāte ir labi pavadīt laiku — na haļavu," viņa pamato situāciju. Pašreiz viņai ir četri pielūdzēji. Aivars (45) — labi situēts un sabiedrībā pazīstams cilvēks. Aivaram ir ģimene. "Viņš ir bagāts, gudrs un ar labu humora izjūtu," viņa stāsta. Bieži otrdienās, dažkārt ceturtdienās viņi tiekas kādā krogā Rīgā. Elīnai patīk, ja izmaksā vakariņas. "Es to varētu atļauties pati, bet naudu labprāt iztērēju kaut kur citur. Es apzinos, ka vakariņas nebūs mūžīgi, jo ar viņu gulēt netaisos. Mājiens, protams, jau dots. Kad viss aizies tik tālu, tad es pateikšu, ka mums nav pa ceļam," viņa spriež.

Otrais ir Raitis (23). "Jautrs džeks. Ar viņu ir viegli sarunāties par ikdienišķām lietām. Viņš ir nedaudz piezemētāks nekā Aivars. Arī viņam ir meitene. Esmu piesardzīga, jo jūtu, ka no viņa puses varētu rasties stiprākas jūtas. Negribu salauzt sirdi," to sakot, viņa nemaz nekoķetē. Vakari ar Raiti ir tradicionāli — viņi iekāpj viņa mašīnā un dodas jūras vai kāda parka virzienā, klačojoties par politiku, darbu, attiecībām. Trešais ir Artis (20). "Viņš ir ļoti gudrs, brīnumbērns. Izglītojoši, lietderīgi pavadu laiku, runājot par zinātni, reliģiju. Viņš ir labs informācijas avots un ciets rieksts smadzenēm." Tējas vakari ar brīnumbērnu ir pieticīgāki, izpaliek restorāni. "Atslodzes diena," viņa smej. Ceturtais ir īpatnis, labs dejotājs Edgars (25). Arī viņam ir "otrā puse".

Aizpilda tukšumu


"Kāpēc ne?" par savu dzīvesveidu saka Elīna. "Esmu aizņemta, arī viņi. Neviens man neinteresē īpašāk. Neko sliktu nedaru, labi pavadu laiku," viņa mazliet iekarst. Gan tikai diviem gods zināt patiesību, ka Elīna ir aizņemta. Viņa pasaka tikai tiem, kuriem potenciāls sacerēties. Pārējais, kā viņa saka, plus, mīnus ir godīgi. "Cenšamies izvairīties no cilvēku pārpildītām vietām. Kāpēc radīt neērtu situāciju? Man vienalga, es spēlēju ar atklātām kārtīm. Viņiem jau jāteic, ka ir aizsēdējušies darbā, pie draugiem," viņa argumentē. Par randiņu niansēm Elīna nevēlas runāt, drošības pēc, lai viņu nevar sazīmēt, jo vieta nekad nepalikšot tukša. "Tā kā es to daru, cilvēku var izsmelt divos mēnešos. Tad nāk cits ar savu uzmanību. Ar puķēm, komplimentiem, mazām dāvaniņām no ceļojumiem. Pašapziņa pārbarota, bet nekas nav īsts. Cilvēki ir vientuļi nekoptās attiecībās, tāpēc meklē piepildījumu. Arī es aizpildu savu tukšumu. Paši vainīgi, ka ļauj sevi čakarēt," viņa saka un piebilst, ka ar jaunākiem ir interesantāk. "Viņi nekad nedod mājienus. Neizsaka divdomības, ir ļoti korekti, kautrīgi."

Draugs visu zina


Elīna ik dienu no pielūdzējiem saņem vismaz četrus zvanus. No telefona pieslēguma pārgājusi uz atjaunošanas karti, krāj bonusus. Attiecībām ar Mārtiņu biežie zvani un tikšanās ar citiem netraucējot. "Nostiprinās pārliecība, ka citu vīrieti savā dzīvē negribu. Kāpēc neizklaidēties uz citu rēķina? Vienai mājās sēdēt, blenzt griestos? Tikšanās izkrāso dzīvi. Salīdzinu cilvēkus. Tas ir interesanti." Vēl Elīna saka: "Iepazīstu vīriešu psiholoģiju. Mācos atpazīt melus. Četrdesmitgadīgais sievai, kura zvana, ar ķieģeļa ģīmi pasaka — es esmu darbā, strādāju, nertraucē, nezvani. Divdesmitgadīgais pasaka — drīz būšu mājās, esmu pie draugiem vai tusiņā."

No Mārtiņa Elīna tikšanās neslēpjot. Viņš dažkārt jautājot, kā viņai gājis, kur bijuši. "Mēs viens otram uzticamies. Ja viņš zvana laikā, kad izklaidējos, atbildu. Sarunas parasti nav garas. Ja esam kafūzī, kur skaļa mūzika, tad saku, ka pārzvanīšu," viņa stāsta. "Iedomājos, ja Mārtiņš ar piecām tusētu, man nebūtu iebildumu. Ja zinu, ka viņš iet tik tālu, cik es aizeju, tad viss kārtībā. Bet viņš to nevar atļauties, jo meitenes izklaide prasa naudu."

Kāda ir galvenā atziņa par vīriešiem? "Attaisnojas teiciens, ka uz vienu nakti var dabūt jebkuru, ja vien es teikšu jā. Raitis gatavs šķirties, ja es piekritīšu." Un kāda ir atziņa par sievietēm? "Viņas ir čūskas," Elīna padomā un vairs nesmaida. Pēc laika viņa turpina: "Zinu, ka esmu interesanta, ar mani ir jautri — tas ir galvenais trumpis. Vēl esmu skaista." Tā ir. "Nostrādā, ka esmu nepiejeama. Viņiem liekas wow! Nekoķetē, bet paskatījās. Tas vīrietim ceļ pašapziņu, jo tomēr var sakoļīt kaut kur aiziet." Kas būs tālāk? "Tā turpināšu. Ja vien mēs ar Mārtiņu nesāksim dzīvot kopā," atzīst Elīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko